Željko Joksimović još jednom je opravdao epitet najveće zvijezde Balkana

289

Oko 35.ooo fanova Željka Joksimovića okupilo se sinoć na olimpijskom stadionu ,,Koševo”. Hladno vrijeme i kiša koja je sat vremena prije koncerta  padala u glavnom gradu BiH, nisu omeli Joksimovića da napravi spektakl.

Foto: Amar Bešlija/e-turneja.com

Koncert su otvorile mlade zvijezde regionalnih takmičenja X-faktor i Zvezde  granada, Adnan i Tarik, Magdalena Bogić, Maid Hećimović te Ibro Bublin.

Joksimović se na sceni pojavio oko 22:00 sata, a spektakl je počeo isječkom iz dokumentarnog serijala ,,Trezor” RTS-a, da bi nakon toga otpjevao pjesmu ,,Ludak kao ja”, nakon čega  su se redali hitovi ,,Drska ženo plava”, ,,Vreteno”,  ,,Varnice”…

Joksimović je obećao spektakularan show, a to je i ispunio. Stadion je pretvoren u veliku diskoteku na otvorenom. Uslijedile su i nove pjesme, a publika je pjevala uglas čime se Kovešo pretvorilo u oazu Joksimovićevih melodija.

Tehničke karakteristike koncerta također su bile impresivne. Bina je bila veličine 650 metara kvadratnih, a imala je pet nivoa postavljena tako da publika ima što bolji i direktniji kontakt sa Joksimovićem. Koncert je osvjetljavalo 280 uređaja, 45.000 vati je bila snaga ozvučenja, a sve je snimalo 17 kamera.

Novinar: Maid Đelilović

Foto/Video: Amar Bešlija