SPEKTAKL U KAKNJU: Ibro i Fatmir pjevali pred više od 10.000 ljudi

296

03.08.2016. – Puni pozitivne energije, koju su srdačno, nesebično i iskreno prenosili na više od deset hiljada posjtilaca, Ibro Bublin i Fatmir Sulejmani odradili jedan od najljepših muzičkih koncerata u Kaknju ikada.

page

Treći koncert Četvrtih Kakanjskih dana, po svemu je bio treća sreća. Sretni su bili Kakanjci i sretni su bili njihovi gosti: Ibro i Fatmir. Koncert koji je po svemu nadmašio i prvu i drugu večer na centralnoj pozornici.I sa svih strana pozornice. Repertoar Fatmira Sulejmanija kakav se samo poželjeti može. Energija koju je prenosio na publiku žestoko je podgrijavala atmosferu pred izlazak na scenu Ibre Bublina. I pjevači i Kakanjci večeras su pokazali kako koncerti za narod mogu ličiti na dušu i kulturu čovjeka koji živi pod ovim nebom – bosanskim. Vulkan iz grla najmanje deset hiljada posjetilaca, eruptirao je svom svojom snagom kada je Fatmir pjevao “Bosnom behar probeharao”i kada je Ibro pustio avaz koliko ga srce nosi na stihove “Svuda se sunce rađa… Lijepa svaka je zemlja, ali kao što je Bosna moja na svijetu ljepše nema”.




Bio je ovo koncert za kojeg treba reći hvala Organizacionom odboru Četvrtih Kakanjskih dana kulture i sporta. Hvala Ibri i Fatmiru i njihovim muzičarima koji su biranim pjesmama otpjevali za svakoga ponešto. Ova dva momka večeras su pokazali zašto imaju magični x-faktor i zašto su tako mladi napravili uspjeh koji je samo prvi korak u njihovoj karijeri.

Odazvali su se našem pozivu da razgovaramo. I jedan i drugi su osjećali veliku odgovornost pred gostovanje u Kaknju. Ovaj grad ima svoje pobjednike i svoje pjevačke zvijezde. Ako im nešto znači, onda neka znaju, pred Kakanjkama i Kaknjcima ste položili i ljudski i pjevački ispit. A kada dobro prođete u Kaknju, onda znajte da su Vam otvorena koncertna vrata i najzahtjevnih arena i najprobirljivije publike. Zato, neka vas kakanjsko i rudarsko Sretno prati uz puno sreće u životu i karijeri.
Izjave Ibre Bublina i Fatmira Sulejmanija o nastupu u Kaknju objavljujemo u četvrtak – četvrtog dana Kakanjskih dana.

A.Z./KakanjLive