Pero Ćiro Pavlović, ujak pobjednika „Pinkovih zvezdica: Marko će biti najsretniji kada na Eurosongu zapjeva za svoju Bosnu i Hercegovinu

348

Čudo od djeteta, kako prozvaše, dječaka iz Prozora Marka Bošnjaka na veliku radost brojnih simpatizera širom regiona uspio je ostvariti svoje dječačke snove i osvojiti titulu najboljeg na regionalnom takmičenju u srbijanskoj prijestolnici, „Pinkove zvezdice“.

57875f82-90b4-490b-a972-12d30a0a0ab0-marko-pobjeda1-previewOrg

Ledi krv u žilama

Tokom višemjesčnog takmičenja svojim umilnim slavujskim glasom često je znao rasplakati, kako članove žirija, sve prisutne u studiju, ali i gledatelje ispred malih ekrana širom regiona.

Interpretiranjem hitova najvećih zvijezda ledi krv u žilama, a muzički znalci su mu predvidjelli blistavu karijeru.

Kada su mu sopštili da je pobijedio, suze radosnice nije mogao sakriti, a kako je kazao pobjedu nije očekivao.




Nakon proglašenja kontaktirali smo Markovog ujaka, Peru Ćiru Pavlovića koji je zadužen za odnose s medijima.

Pun emocija s ponosom priča o pobjedi svog mezimca…

Kakve su prve Markove reakcije nakon što su ga proglasili pobjednikom?

– Marko se odlučio sam prijaviti na audiciju „Pinkove zvezdice“, a pored podrške njegovih roditelja i sestara, ja sam mu slobodno mogu reći najsnažnija potpora. Marko je jedno 12-godišnje dijete koje je nakon proglašenja ostao u šoku…Emocije nije mogao sakriti i kada su kazali da je pobijedio to je za njega bilo veliko iznenađenje i nagrada za odricanje mnogih stvari tokom protekle godine.




Ko mu je prvi čestitao?

– Njegovi prijatelji na sceni, članovi žirija, pa onda naravno mi članovi porodice.

S obzirom da je krhak i emotivan, kako je podnosio stalni teret koji nosi jedno veliko takmičenje, je li nekad pomišljao odustati?

– Kao što sam kazao, sam se prijavio na takmičenje i apsolutno mu nije bilo teško putovati…Kada je gledao prethodnu sezonu „Pinkovih zvezdica“, poželio se da se pojavi na narednoj i prođe makar jednu audiciju…Od te skromne dječije želje vidite šta se desilo naš Marko osvojio je lentu najboljeg, na šta smo svi jako ponosni. Zasigurno da bi mi stariji mnogo štošta mogli naučiti od Marka, toliko je smiren. Na nevjerovatan način je podnosio sve vezano za ovaj cijeli projekat.




Je li Vam ikada otkrio ko ga se potajno pribojavao, ko mu je od kolega bio najveća konkurencija?

– Uvijek se hvalio velikim brojem prijatelja koje je stekao tokom takmičenja u ovom šouu. Nikada nije kazao da se nekoga boji ili da mu je konkurencija. Često je znao govoriti i pričati koliko su njegove kolegice i kolege talentirani. Marko je sa svojim prijateljima u studiju Pink televizije dočekao i proslavio svoj 12. rođendan.

Je li se bojao suda stručnog žirija?

– Marko je svaku kritiku pozitivnu i negativnu pažljivo analizirao. Iz svega rečenog od strane žirija izvlačio je pouke, a svaki komentar bio mu je podstrek da naredni put njegov nastup bude bolji. Posebno, strahovito mu je bilo bitno kakav će Hari dati sud. Na poseban način osluškivao je njegove komentare.

Sve ide svojim tokom

Kakvi su planovi za dalje….

– Pa, Marko je dijete i nekako bitno je da sve ide svojim tokom. Jedne prilike je izjavio da mu je najveća želja u budućnosti predstavljati svoju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu.




Marku djetinjstvo niko neće oteti

– Odmah poslije proglašenja sa svojom porodicom Marko je došao u hotel i odmah raspakirao poklon koji su dobili svi takmičari, u pitanju je jedan vid romobila i odmah je otišao da se voza. Nevjerovatno, sat vremena prije je proglašen za titulu najboljeg, a po povratku u hotel nastavio je uživati u dječijim radostima – kroz smijeh je kazao Markov ujak Pero.

expressmag.ba/