ZVEZDE GRANDA: Predstavljamo vam super-finalistu Faruka Durana

328

Faruk Duran dolazi iz Vogošća, ima 32. godine, oženjen je i ima sina. Završio je srednju muzičku školu, a već nekoliko godina nastupa po klubovima, diskotekama i svadbama. U slobodno vrijeme bavi se košarkom, a kaže da mu je najispunjeniji dan kada čuva sina Davuda. Obožava da se šali i kaže da je jako komunikativan i zabavan. Umije da bude samokritičan, nekad i previše. Obožava da sluša rok i pop, a najviše uživa u muzici Đorđa Balaševića i Bijelog dugmeta.Omiljeni pjevač i uzor mu je Luis jer voli način na koji pjeva, a cijeni i braću Matić zbog kvaliteta i talenta koji posjeduju.

bfe68a64d26617d0791f30400a8bfa63_800x536

Kako se osjećaš pred super-finale, kako se pripremaš i da li je trema veća nego inače?

– Fantastično, velika želja će mi se ispuniti. Ne pjeva se baš svaki dan u Zetri, pogotovo punoj Zetri.

Za koji svoj dosadašnji nastup bi rekao da je bio najbolji a koji najlošiji i zašto?

– Pa mislim nastup u petom krugu sa mojim drugom Zoranom Bušinom bio najatraktivniji. Nisam baš zadovoljan zadnjim nastupom i Mećavom, ali valjda su pritisak i želja za ulazak u finale učinili svoje. Zato u Zetri da gori…

Tvoje mišljenje o proteklim mjesecima u Zvezdama Granda !

– Mnogo prelijepih trenutaka, poznanstava, ali i stresa umora, i pređenih kilometara. Ali sve se na kraju posložilo, tako da sam presretan.

Šta misliš ko je zaslužio da bude u super-finalu a nije?

– Svi koji su tu nisu bez razloga. I svi smo tu zato što smo kroz cijelu godinu davali najviše, a to je žiri, i publika na kraju krajeva prepoznala.

Ako pobjediš šta je prvo što ćeš uraditi kad se ugase kamere?

– Tu noć ćemo slaviti ko god da pobjedi, a već narednog dana čekaju me nastupi i posao tek kreće. Biti Finalista Zvezda Granda, nije mala stva, i za mene je velika obaveza i odgovornost.

e-turneja.com