Džejla Ramović mašta o svjetskoj sceni i Eurosongu: Želim biti kao Selena Gomez

585

Džejla Ramović iz Goražda, pobjednica prve sezone muzičkog showa “Neki novi klinci”, uživa u zasluženoj popularnosti i u duhu prave zvijezde nosi se sa slavom koju je stekla posebno tokom posljednjih nastupa.

b_160703090

Zovu je djevojčica magičnog glasa, predviđaju joj blistavu budućnost i karijeru velike zvijezde, a Džejla u međuvremenu mašta o nastupima koji je očekuju u budućnosti. Snovi bi mogli postati stvarnost.

“Imam želju postati tinejdžerska zvijezda poput Selene Gomez, ne samo na našim prostorima već i šire, jer pjevam i strane pjesme i volim tu muziku, ali na našim prostorima to nije mnogo zastupljeno”, kaže Džejla.

https://youtu.be/G1srWH4QRaM




Kaže da joj je najdraže što je na svim takmičenjima na kojima je učestvovala upoznala mnogo ljudi i djece njenog uzrasta s kojima je vremenom postala dobar prijatelj.

“Nakon ljetnog odmora očekuje je snimanje pjesama, gostovanja na televizijama, ali će škola biti na prvom mjestu. Ona je dijete i prvenstveno treba raditi na obrazovanju, a muzika je važna sporedna stvar u životu. Džejla radi ono što voli”, pojašnjava Edita Ramović, Džejlina majka.




U svom domu u Goraždu stalno pjeva, a osim Džejle, u njenoj muzici uživa i ostatak porodice. Njena majka Edita za Klix.ba kaže da Džejla kod kuće pjeva za svoju dušu te da u tome svi uživaju.

“Njena mašta o svjetskoj slavi ima smisla, a jednog dana možda ode i na Eurosong, što joj je najveća želja”, otkriva njena majka Edita.

Zanimljivo je da Džejla nije jedina u porodici koja pjeva. Svi to čine, ali joj ipak nisu dorasli, iako je, kažu, imala od koga naslijediti talenat.

“Njen otac je također pjevao i osvajao nagrade u svom gradu. Moja porodica je veoma talentirana i odrasli smo uz muziku. Džejlin djed je nekada davno svirao i pjevao, a sada ponekad uzme harmoniku i za svoju dušu nešto odsvira i otpjeva. Moj brat svira, pjeva i živi od muzike, a i ja sam pjevala kada sam bila njenih godina. A Džejla, ona je zaista zablistala i ponosni smo na nju”, kaže Edita.




U porodici Ramović još uvijek sumiraju utiske nakon veličanstvene pobjede na muzičkom takmičenju u Srbiji.

“Sretni smo jer znamo da je i ona sretna zbog uspjeha koji je postigla na ovom takmičenju, ali i na takmičenju u sevdahu. Podrška porodice joj je veoma bitna. Pratimo je i podržavamo na svim njenim nastupima, a istovremeno smo joj i najveći kritičari”, kaže Edita.

Do novog takmičenja Džejla uživa u onom što je postigla, a čini se da u tome uživa i publika koja je sve vrijeme bila uz nju. Prelijepa djevojčica s Drine postala je sinonim za show “Neki novi klinci”, još od početka. Džejla za koju tvrde da je vanserijski talenat te je porede i s nekadašnjom zvijezdom pop scene Doris Dragović, prepoznatljiva je i po interpretacijama sevdalinki, a mnogi ističu da je u rangu s velikim pjevačima i da će sigurno napraviti veliku muzičku karijeru.

klix.ba