Ibro Bublin: Zbog Zvezda Granda život mi se okrenuo za 360 stepeni

358

Jedan od onih koji se plasirao u superfinale takmičenja “Zvezde Granda” je i mladi 17-godišnji Sarajlija, Ibro Bublin, koji je region oduševio svojim izvođenjem i interpretacijom, prije svega, kultnih sevdalinki, pa su s pravom već krenula prva poređenja sa legendom bh. sevdaha, rahmetli Safetom Isovićem.

13394103_901324880012844_3721334373997652307_n

Danas smo razgovarali sa Ibrom Bublinom o njegovom nastupu na Zvezdama Granda, njegovim odricanjima, te promjenama koji su se u posljednje vrijeme dogodile u njegovom životu.

“Ovo takmičenje me još više upotpunilo, pa me sada upoznala i šira masa. Zvezde Granda su mi donijele mnogo posla, jer radim širom Evrope i svijeta. Naredne sedmice je i finale, tako da mi se život nekako promijenio za 360 stepeni”, kaže Ibro na početku razgovora za Source.ba portal.




Već smo spomenuli da je Džejla djevojčica koja ima tek 13 godina, dok je Ibro četiri godine stariji. Našeg sagovornika smo upitali da li smatra da je još uvijek previše rano da razmišlja o svojoj muzičkoj karijeri i podređivanju svega muzici.

“Počeo sam da pjevam sa svojih pet godina, tako da mislim da mi nije prerano, posebno sada kada je sve to upotpunjeno. Treba krenuti od početka, a ne nekad kada bude kasno, kao naprimjer da krenem od 25. godine. Sve mi se vrti oko Zvezdi Granda. Nakon finala ćemo svi dobiti po jednu pjesmu, tako da se nadam svojoj dobroj pjesmi koja će biti podržana dobrim marketingom”, rekao je Bublin za naš portal.

U posljednjih nekoliko godina na sličnim regionalnim muzičkim takmičenjima uglavnom pobjeđuju pjevači iz naše zemlje. Amel Čurić je pobijedio na takmičenju “X Factor”, Džejla Ramović je pobijedila na takmičenju “Neki novi klinci”, pomalo zaboravljeni Adnan Babajić je pobijedio na takmičenju “Operacija trijumf”, Amar Jašarspahić, Mirza Selimović i Haris Berković su pobjeđivali na Zvezdama Granda.




https://youtu.be/O2VugNi7vYw

“Ja ću se uhvatiti one poznate izreke: ‘Kroz Bosnu ne pjevaj, kroz Srbiju ne sviraj, a kroz Makedoniju nijedno ni drugo’. Bosna je iznjedrila ono pravo. Kod nas ima mnogo kvalitetnih pjevača, ali se mora otići negdje drugo da bi čovjek nešto napravio. Imamo kvalitetne pjevače, ali se moramo pokazati tamo u Beogradu da bi nas ljudi primijetili”, kaže Ibro Bublin.

Naš sagovornik je prokomentarisao pobjedu Džejle Ramović, koju je pratio tokom takmičenja “Neki novi klinci”, a ova mlada Goraždanka je prošle godine sa uspjehom nastupala i u Zvezdama Granda.

“Nisam toliko stručan da kažem da li je prerano za njenu muzičku karijeru. Ona je u tom takmičenju postigla šta je željela, postigla je pobjedu. Kada sam je čuo, ono je maestralno kako ona pjeva. Samim tim da je pjevala na koncertu Marije Šerifović dovoljno govori”, poručuje Bublin.

Kroz sva ova takmičenja jednostavno se morate odreći mnogih stvari, pa tako i naš sagovornik slično poručuje.

“Prvo sam se morao odreći sna. Odlazak za Beograd, takmičenje, odmah povratak za Sarajevo, pa onda ujutro u školu. Dosta su me i profesori puštali, dosta sam izostajao, ali sam to nadoknadio proteklih dana. Dosta mi se promijenio život. Pokušavam sve ovo da uskladim, posebno sada kada se približava finale”, ističe Ibro.




Na kraju smo našeg sagovornika upitali koga vidi kao velikog favorita u superfinalu Zvezdi Granda.

“Zaista moram da kažem, bez ljutnje, da Bosanci dominiraju na ovom takmičenju. Fatmir Sulejmani je blizu pobjede. U finalu smo Bubi, Fatmir i ja, a očekujemo i povratak Faruka Durana”, završio je za Source.ba portal Ibro Bublin.

Source.ba