Ibro Bublin je učio od velikih: Uzor mu je Safet Isović, a sa 5 godina je pobedio na festivalu (VIDEO)

253

Talentovani Ibro Bublin (16) svojim glasom i izvedbama narodnih pesama u subotu oduševio je kompletan žiri „Zvezda Granda“, a posebne reči hvale za njega imao je Šaban Šaulić. Mladi Sarajlija ne krije oduševljenje komentarima žirija i kako kaže, utisci iz drugog kruga takmičenja motivišu ga da u narednoj rundi bude još bolji.

12991086_130505627350814_4091763418116488614_n

„Prezadovoljan sam, ali mi pohvala kralja narodne muzike najviše znači jer je Šaban moj idol od malih nogu“, kaže Ibro na kog je i Jelena Karleuša ostavila utisak, s obzirom da mu je rekla da je suviše mlad da peva narodnu muziku.

„Komentare stručnog žirija jako poštujem jer dolaze od velikana naše muzike i drago mi je što su rekli ono što zaista misle o mom nastupu. Jelena je bila oduševljena mojim glasom, samo mi je zamerila što ne pevam i drugu vrstu muzike, ali biće prilika da pokažem šta sve umem“, priča Sarajlija koji privatno peva i sluša sve uključujući i džez, ali kako kaže najviše se pronalazi u narodnoj muzici i sevdalinkama.

„Ljubav prema sevdalinkama se rodila još od moje pete godine jer su moji roditelji pevali sevdah, pa sam i ja samo nastavio. Moj talenat su prvi uočili moji roditelji zahvaljujući kojima sam nastavio da se bavim muzikom i upisao srednju Muzičku školu u Sarajevu. Inače, pored Šabana, uzor mi je i Safet Isović“, kaže Ibro koji je talenat nasledio od majke,pa je sa samo pet godina počeo da pobeđuje na festivalima širom regiona.

„Osvojio sam prvo mesto na Festivalu „Deca pevaju sevdalinke“ otpevavši „Sve behara i sve cvjeta“, ali i na drugim manfestacijama. Pevao sam u dvorani “Lininski”, zatim u “Sava centru” na „Večeri narodne muzike“ i na mnogim drugim koncertima koji su bili posvećeni sevdalinkama. Otvarao sam koncerte mnogim pevačima u Sarajevu, Šabanu Šauliću, Halidu Bešliću…“, priča Bublin i dodaje da stalno nastupa, a pored velikih koncerata u Bosni i Hercegovini, često je angažovan širom regiona gde ga svi rado dočekaju.

„Zahvaljujući društvenim mrežama ljudi su upoznati sa mojim radom i presrećan sam zbog toga. Oduševljen sam i zahvalan svima koji cene moj rad, zato ću se truditi da budem još bolji“, dodaje Ibro i priznaje da posebnu podršku ima iz svog rodnog grada.

„Kada idem u školu moje Sarajlije me uvek zaustavljaju na ulici da me pohvale, da mi daju podršku, da se slikaju sa mnom“, priča Ibro i smatra da je najbitnije da ostane prizeman i da opravda poverenje fanova kojih već sada ima u velikom broju.

„I pre pojavljivanja u „Zvezdama Granda“ imao sam veliku podršku na društvenim mrežama, ali od sinoć moj profil na Fejsbuku je bukvalno eksplodirao od poruka. Zaista hvala svima“, završava razgovor Ibro kog ćemo uskoro gledati i u trećem krugu.