Fantom: Tuzla je grad ljubavi, kulture i rock’n’roll-a

248

U programu RTV7 proteklih dana gostovao je Fikret Vukalić Fantom. Povod za razgovor bio je koncertni spektakl koji će biti održan u subotu, 04.06.2016.godine na stadionu Tušanj.

,,Mi smo se okupili, u smislu da tih jubilarnih 40 godina, kao što smo svjedoci nekih svjetskih događaja, svjetskih zvijezda, koje se nakon nekih 40 – 50 godina okupe, onda prorade neke određene emocije, to da neki određeni bendovvi koji su nekada u svojim djelima koji su prije 40 godina nešto ostvarili, da recimo i danas se slušaju. Eto, svjedoci smo prvenstveno za ,,Bijelo dugme” od 7 do 77 godina ljudi dolaze na koncert.” – rekao je ovom prilikom Fikret Vukalić Fantom, organizator koncerta Bijelog dugmeta u Tuzli.

,,Bijelo dugme je na svjetskoj turneji koja već traje dvije godine. I to je tih 40 jubilarnih godina, ali međutim već dvije godine obilježavanje traje u sklopu te jedne, apsolutno svijetske turneje na kojoj se nalazimo. Prvi grad u Bosni i Hercegovini iz kojeg krećemo je Tuzla. Ja sam lično odlučio da to bude Tuzla, jer ja sam emotivno vezan za ovaj grad, imam jako mnogo prijatelja, i ja sam na neki način počasni građanin Sarajeva, Bihaća i Tuzle.” – dodao je Vukalić.

,,Tuzlu pamtim kao grad ljubavi, grad kulture i grad rock and rolla. Ja imam podatak koji je tačan da u 42. godine muzičkog stvaralaštva svih na našim prostorima, Bijelo Dugme je apsolutno najslušanije u Tuzli i ovoj samo regiji” – zaključuje Fantom.

Gostovanje Fikreta Vukalića Fantoma možete pogledati u nastavku…

Maid Đelilović/e-turneja.com

Video RTV7 Tuzla