SINAN SAKIĆ ODUSTAO OD ESTRADE: Pogledajte gdje je i šta sada radi folk pjevač

229

Sinanu Sakiću se smučio boemski život, pa je riješio da na neko vrijeme napusti estradu i maksimalno se posveti porodici. Pjevač je nedavno zaključao vrata svog stana na Dorćolu i vratio se u rodnu Loznicu. Dok njegova supruga Sabina cijeli dan provodi u svom ateljeu pripremajući izložbu slika, Sakić je dadilja.

thumb460_91637_1sinan sakic

Ekipa Kurira uslikala je Sinana ispred njegovog porodičnog doma u Loznici kako šeta sa četvorogodišnjom unukom Andreom.

Pravi hit je to što je Sakić bio u kućnim papučama! Unuka ga je toliko zabavljala da je zaboravio da se preobuje. Pjevač je spazio našu ekipu, prišao i naglasio da se izolovao od estradnog svijeta.




– Kako ste me ovdje pronašli? Ne želim više da se pojavljujem u novinama i emisijama, šta će mi to! Došao sam ovdje da se odmorim, da pronađem mir s porodicom, i apsolutno me ništa drugo ne zanima. Briga me za estradu, ne treba mi to. Kad imam posla, odradim svirku, i to je to – rekao nam je Sinan i dodao:

– Muka mi je više od svega, majke mi. Od mog života mediji su napravili haos. Ne mogu da pređem preko one vijesti da je moj mlađi sin učinio krivično djelo. To nije tačno. Tad sam odlučio da se povučem, a kao što vidite, šetam unuku i ništa mi više ne treba!

Sakić je bio poklonik indijskog duhovnog učitelja Sai Babe. Njegovu smrt je teško podnio:

– Ne mogu da vjerujem da ga više nema s nama u fizičkom obliku, ali to neće promijeniti naš odnos prema njegovom vjerovanju.

(Kurir)