„Vidimo se u Sarajevu“ – novi show sa Alkom Vuicom na TV Pink BH

269

Televizija Pink BH od ponedjeljka, 18. aprila od 22 sata počinje sa emitiranjem talk showa „Vidimo se u Sarajevu“, urednice i voditeljice Alke Vuice.

DSC_0315

Poznatu spisateljicu, pjevačicu i voditeljicu ne moramo posebno predstavljati. Alka je žena koja već godinama intrigira javnost i koja je apsolutno rođena za ovakav show. Upravo su ove osobine i Alkin način pristupa sagovornicima potaknuli  glavnu i odgovornu urednicu TV Pink BH Lajlu Torlak da je angažira na osmišljavanju talk showa koji je zamišljen kao feel good,društveno angažirana, socijalno osviještena, lakonotna razbibriga koja će gledatelje relaksirati, inspirirati i općenito „razbuditi“, potaknuti ih da zauzmu stav, progledaju po pitanju aktuelnih tema koje pune novinske stupce, a istovremeno ih zabaviti univerzalnim humorom te općenito informisati kako bi imali o čemu kvalitetnom razmišljati te što komentirati s porodicom i prijateljima.

„Osnovni zadatak talk showa „Vidimo se u Sarajevu“ je pobuditi kod gledatelja smijeh i emocije – veselje odnosno sreću, a kad obrađujemo ‘teške’ teme, onda suosjećanje, simpatiju, možda čak suze – sve, samo ne ravnodušnost. Nakon što emisija završi, želimo da ostavi kod gledatelja ugodan, pozitivan osjećaj“ – kaže Alka Vuica koja naglašava da joj je posebno drago što se show snima u Sarajevu, mjestu susreta, posebnom mjestu gdje se svi osjećaju kao kod kuće.

„Svojim gostima postavljat ću prigodna, duhovita i najzanimljivija pitanja, a na raspolaganju ću uvijek imati i prigodne šale sa svojim sagovornicima, a šalit ću se i na vlastiti račun. Trudili smo se da osmislimo show za 21. stoljeće koji će pomaknuti granice talk showova dosad viđenih u regiji. Trudit ćemo se da osvojimo srca gledatelja koji će jedva čekati ponedjeljak veče“ ističe Alka.

Koncept showa baziran je na kombinaciji komentara na aktuelne događaje, osvrta na nove trendove, zanimljivosti iz stvarnosti, ali i virtualnog svijeta, humornih momenata te suprotstavljanja mišljenja kako generacija, tako i običnog čovjeka/javnih osoba.

 

Premijernoj epizodi talk showa „Vidimo se u Sarajevu“ koja će se emitirati 18. aprila od 22 sata na ružičastoj televiziji kumovat će Tijana Dapčević i četvoročlani ženski akustični bend iz Novog Sada „Frajle“.

„Tijana Dapčević je česta gošća Sarajeva, a Frajle i moja malenkost smo autorice poznate pjesme ‘Sarajevo’  koja je i muzička podloga showa. Upravo je to bio povod da priču ‘Vidimo se u Sarajevu’ otvorimo sa mojim dragim prijateljicama i da naš susret upravo bude u Sarajevu“ – kaže Alka i naglašava da će u ugodnoj atmosferi svog showa ugostiti celebrity goste, političare, njeni sagovornici će biti i ljudi koji su do jučer bili anonimni, ali su postigli nešto impresivno/zanimljivo na nekom polju. Razgovori sa gostima će biti brzi, duhoviti, opušteni i duhoviti, topli i prijateljski.

„Svoje goste nepretenciozno ću pitati ono što bi pitali i gledatelji kada bi bili na mom mjestu. Razgovori s njima više će ličiti stvarnim prijateljskim razgovorima uz kafu nego li klasičnom intervjuu, a naše opušteno, toplo i duhovito ćaskanje zakazujem u Sarajevu-zato VIDIMO SE U SARAJEVU, 18. APRILA U 22 SATA NA TV Pink BH“ završava Alka Vuica.