Željko Joksimović objavio datum velikog koncerta na Koševu

286

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih pjevača i kompozitora u regionu, u sklopu balkanske turneje 19. augusta održat će spektakl u glavnom gradu BiH. Naime, Joksimović će drugi put održati veliki koncert na Koševu.

Podsjetimo, Joksimović je u junu 2010. godine održao spektakularan koncert pred punim Koševom i nakon toga u više navrata isticao da bi rado ponovio koncert na ovom stadionu, a sada je to i zvanično potvrđeno.

– Tačno je da će Joksimović pjevati na Koševu 19. augusta. Sve je dogovoreno s njegovim menadžmentom. Pregovori i dogovori su trajali nekoliko mjeseci. U opticaju je bilo nekoliko datuma, a jedan od njih je bio i 9. juli. Na kraju je odlučeno da ne priliči da se održava jedan koncert blizu 11. jula, kada se obilježava godišnjica stradanja u Srebrenici. Ovo će, prema sadašnjem stanju, biti jedini koncert na Koševu – kaže Jasmina Polić, direktorica Centra zasport i rekreaciju Sarajevo, koji upravlja stadionom Koševo.

Prema kuloarskim pričama i finale “Zvezda Granda” trebalo bi se održati na najvećem stadionu u BiH.

– Bilo je nekih razgovora, ali ništa konkretno. Nismo dobili nikakav prijedlog ugovora u pisanoj formi. Organizatori “Zvezda Granda”, ako je vjerovati kuloarskim pričama,  pregovaraju i s menadžmentom Zetre – kaže Polić.

Faktor.ba