Premijera novog spota – Polumenta rasplakao Balkan

214

Ukoliko je sudeći prema posljednjim numerama, proslavljeni pjevač Dado Polumenta je napravio ozbiljan zaokret u svojoj karijeri i duboko zagazio u vode pop muzike. Umjesto folk melosa dominiraju moderni zvukovi a ono što je, čini se, postala praksa, je to da svaka nova pjesma šalje ozbiljnu poruku.

Screenshot_1

– Muzika je čista umjetnost, ali moram priznati da je posljednjih godina mnogo devalvirala i izgubila na vrijednosti. Moj cilj je da dotaknem duše svakoga ko odsluša pjesmu i da se zamisli nad svime što nas okružuje. U suprotnom – nema vrijednost! – kaže Dado, koji je postigao željeno i to samo nakon jednog dana emitovanja numere

“Kada srce stane, tad je kasno da se mijenjaš”

– Znao sam da ce se svako ko je presluša ozbiljno zapitati o svrsi života i kako se ophodimo prema drugima, pomažemo li nemoćne ili ih ignorišemo, da li smo gluvi za tuđu muku ili ne…

– Pjevač dodaje da ipak nije  očekivao masovne poruke podrške i saosećanja iz svih krajeva regiona i svijeta i kaze da je bukvalno svako ko je pogledao ovo mini umjetničko ostvarenje njegovog prijatelja i menadžera Ivana Mrdaka pustio suzu.

Takođe, zanimljivo da se lik Dada Polumente ni jednom ne pojavljuje u ovom crno bijelom spotu, već pjevača možemo vidjeti samo s leđa. Video klip se završava citatom “Poštujte ljude dok su živi” a isti možete pogledati premijerno na linku ispod: