Dejana Talk Show: KOŠTANA SRŽ – SPAS ZA OBOLJELE

195

DEJANA TALK SHOW i ove sedmice donosi interesantne teme, subota je rezervisana za priču o značaju liječenja kostnom srži, a nedjelja je posvećena ženskom uspjehu u muškome svijetu.

Dejana Rosuljas by Mladen (37)_787x600

Transplantacija kostne srži jedini je spas za bolesnike koji obole od leukemije ili drugih malignih bolesti krvi. Idealni davaoci su najbliži rođaci, ali za većinu bolesnika lijek se traži u registru dobrovoljnih davalaca ili se koriste matične ćelije iz pupčane vrpce. Ova metoda lječenja u svijetu daje sve bolje rezultate, a spisak novih bolesti i uspješnost lječenja ovom metodom su u stalnom porastu. Dejanini gosti ove subote, 05.03.2016. od 17:30h su dobili novi život na dar upravo zahvaljujući transplantaciji koštane srži.

Mnogo žene će se složiti kako danas živimo u muškome svijetu. Težak je taj ženski put, ponekad popločan predrasudama i teškoćama. Recept za uspjeh u životu, ma koliko god ga žene željele, ne postoji. No, zato iz vlastitog iskustva, o svom putu do uspjeha govore Dejanine ovonedjeljne gosšće.

 

UREDNICA I VODITELJICA: DEJANA ROSULJAŠ

VRIJEME EMITOVANJA. SUBOTA I NEDJELJA OD 17:30h