EKSKLUZIVNI INTERVJU // Pročitajte čiji komentar je Semiru Jahiću ostao zauvjek urezan u sjećanje

464

Pričali smo sa Semirom Jahićem o njegovim počecima na grandioznoj sceni, šta će zauvjek pamtiti dok se takmičio u prošloj sezoni “Zvezda Granda” koju kao i ovu možemo pratiti u programu OBN TV ali i o utiscima o novoj pjesmi koja je već postala veliki hit.

Semir-Jahic_800x533

Kako si se osjećao kad si prvi put izašao na scenu?

Pamtim prvi izlazak na scenu po tremi. Iskreno, jedva sam izašao na podijum i kad sam dobio glasove i podigao se zid baš sam bio izgubljen jer me je u tom momentu stigla velika odgovornost i želja da se pokažem i da uspijem. Osjećanja su bila pomješana. Trema je prestala tek kada sam izašao sa scene.

Kako je porodica reagovala?

Oni su takođe imali tremu, ne toliku kao ja, ali imali su je. Bili su srećni, čestitali su mi i naravno rekli da sam mogao da budem malo opušteniji. Ipak, složili smo se da smo zadovoljni kako sam otpjevao s obzirom na to koliku sam tremu imao. Drago mi je da sam uspio da iznesem pjesme baš onako kako sam i zamislio da to treba da izgleda. Možda je zbog adrenalina to tako dobro ispalo.

Da li je sada nestala trema?

Nije nestala. Svaki put kad izađem na scenu imam tremu, naravno mnogo, mnogo manju. Ljudi kažu da trema može biti i pozitivna, ali se ja ne bih složio, meni ništa dobro ne donosi. Rekao bih da postoji taj pozitivni adrenalin koji pobjedi tremu i da je on to što te gura naprijed.

Imaš li savjet za nove takmičare kako pobjediti tremu?

Nemam savjet, imam potrebu da im kažem istinu, a to je da će prvi put kada izađu na scenu sigurno imati tremu. To je normalno i u redu. Vremenom će ona biti manja, i tu možda mogu da dam savjet, a to je da se trude da budu što opušteniji, znam da im to svi govore, ali važno je da opušten izađeš na scenu i daš svoj maksimum. Trema je nešto što svako mora da prođe, iskusiš je, savladaš i onda znaš kako dalje. Svaki put kad osjetim tremu trudim se da se opustim, skoncentrišem se na uzbuđenje oko nastupa, pjesme, ljude koji su došli da me slušaju, prepustim se atmosferi i nema treme, ostane pozitivan adrenalin.

Da li pratiš novu sezonu „Zvezda Granda“?

Da, kada stignem, volim da odgledam emisiju jer mi je zabavno da vidim kako se oni sada bore, šta sam ja sve prošao, kako bih se sada ponašao… Žiri je odličan, mada mi deluju malo strožiji nego u mojoj sezoni.

Čiji komentar pamtiš dok si se ti takmičio?

Pjevao sam pjesmu „Milicu Stojan voleo“ i Šaban Šaulić je rekao da je ta pjesma teška kao crna zemlja i da sam ja uspio da je odlično iznesem. To mi je ostalo urezano zauvjek u sjećanje. Kada ti legende muzike kažu „Bravo dečko“ to se ne zaboravlja.

Izdao si prvu pjesmu, kakvi su utisci?

Utisci su fenomenalni! Nakon prva dva, tri dana bilo je jasno da je pjesma pravi bum. Prošlo je mesec dana od izlaska pjesme i već ima preko milion pregleda na YouTubeu. Stvarno sam prezadovoljan. Drago mi je da se ljudima dopada i da me podržavaju u tolikom broju. Iskoristiću priliku da im se zahvalim i obećam da ću nastaviti da se trudim i opravdavam njihovo povjerenje.