Stravična saobraćajna nesreća: Na putu Tuzla – Lukavac smrtno stradale tri osobe iz Brčkog (FOTO)

280

151107103.3_xl

U večernjim satima na magistralnom putu Tuzla-Lukavac dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su prema prvim informacijama tri osobe smrtno stradale a više osoba je povrijeđeno.

Oko 20:25 sati dobili smo prijavu da je na MP M 4 Tuzla-Lukavac, dio puta između pumpe Junuzović Kopex i Energopetrol došlo do sudara dva vozila, pri čemu su prema još uvijek nezvaničnim podacima tri osobe smrtno stradale koje su se nalazile u jednom vozilu, dok je za sada nepoznat broj osoba koje su se nalazile u drugom vozilu niti da li imaju povrede i o kakvim povredama se radi. Ta lica su udaljena s lica nesreće. Uviđaj je još uvijek u toku. Provjerava se identitet nastradalih te se njihova tijela izvlače iz vozila. Po završetku uviđaja imat ćemo više informacija – potvrdio je za Tuzlanski.ba dežurni operativni u MUP-u TK.

Nezvanično saznajemo da su poginule tri osobe iz Brčko Distrikta koje su se nalazile u putničkom motornom vozilu karavan za sada nepoznate marke, dok je više osoba iz vozila džip marke “BMW” povrijeđeno i prevezeno u UKC Tuzla. Tijela nastradalih u ovoj stravičnoj saobraćajonoj nesreći iz olupine izvlačili su pripadnici PU Lukavac i Vatrogasne brigade. Saobraćaj na ovoj dionici u potpunosti je obustavljen i odvija se obližnjim alternativnim pravcima. Uviđaj na mjestu nesreće od strane službenika MUP-a TK završen je oko ponoći. (Tuzlanski.ba)