INTERVJU // Jasmin Alievski – Zvezde Granda daju veliku šansu mladim ljudima jer je to show velikih razmjera

302

Na našem portalu smo ugostili Jasmina Alievskog učesnika muzičkog takmičenja Zvezde Granda.

Jasmin dolazi iz Skopja a za naš portal je otkrio kako su tekli njegovi prvi koraci u muzici, kako se prijavio na audiciju za Zvezde Granda i još mnogo toga možete pročitati u nastavku.

12188534_1191625090866197_102530274_n

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Oduvjek sam volio pjevati, ali zadnjih 5-6 godina aktivno pjevam, nastupao sam na raznim festivalima u Makedoniji, imam svoje pjesme i snimljen spot. Takođe aktivno nastupam sa svojim bendom.

Ti si definitivno postao miljenik publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojio publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– To se teško može objasniti. Imam puno fanova, uglavnom su to mladi ljudi, prepoznaju me na ulici, u kafiću. To je vrlo simpatično i čini me srećnim. Vjerovatno su godine uticale na to , ali možda jedan od razloga te popularnosti jeste i muzika koju ja preferiram , svakako i izgled ima uticaja.

Kako si došao na ideju da se prijaviš na ZVEZDE GRANDA ?

– Ja želim pjevati i to zna cijela moja porodica, kako uža tako i šira. Ideja za Zvezdama Granda je došla od mojih roditelja, poseban razlog je bio što Zvezde Granda pružaju šansu i to veliku, jer je to show program velikih razmjera. Moja porodica je malo tu nostalgična i Zvezde Granda su vrlo gledana kod nas kući.

Oduševio si publiku a i cijeli Grand,kakva su tvoja očekivanja u Zvezdama Granda ?

– Zaista mi je drago zbog toga. Pa neću sad da zvučim skromno iako sam takva osoba, priznaću da imam velika očekivanja ali vidjet ćemo.

Možda je prerano govoriti o tome, no očekuješ li ulazak u finale ?

– Savršeno mi je jasno da kao osoba skromno djelujem, takav dojam ostavljam, ali uopšte nisam skroman u mom očekivanju za ovo takmičenje. Mislim da zaslužujem ući u finale i to želim iz sva srca. Sad kad sam ušao u drugi krug dodatno sam motiviran, pun elena, čitav dan pjevam, vežbam, radim na sebi.

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imaš nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Trenutno nemam nestupe, ali imao sam bend i nastupao sam u nekim lokalima u Skoplju. Sad počinje zimska sezona i najverojatnije ću nastupati ali sa sad ne mogu precizirati gdje tačno.

Otvori dušu našim čitaocima portala, naročito pripadnicama ljepšeg pola…Kakvo je tvoje ljubavno stanje, šta se dešava na tom polju ?

– Imam srce puno ljubavi i vrlo sam romantičan, radujem se kad imam puno fanova lepšeg pola.

Tko je ti uzor od estradnih umjetnika ?

– Ja volim muziku i poštujem svakog ko je uspio na estradi. A uzori su mi Zdravko Čolić, Goran Karan i naravno Toše Proeski. Volim stranu muziku Bon Jovi, Adam Lambert, Lion Richi…

I za kraj poruka za sve nase vjerne čitaoce !

– Moja poruka je da radite ono što volite, i da imate srce puno ljubavi. Pratite Zvezde Granda i navijate za mene , naravno (smijeh).

(e-turneja.com)