Agron Bajrami gost Zabranjenog Foruma

281

U večerašnjoj emisiji „Zabranjeni Forum“ jedan od gostiju biće Agron Bajrami, glavni i odgovorni urednik Koha Ditorea, najvećeg dnevnog lista na Kosovu.

Agron Bajrami_800x531

Agron Bajrami se novinarstvom bavi od ranih devedesetih godina, aktivan je u regionalnoj saradnji, član je Odbora SEEMO-a, kolumista dnevnih novina Vijesti iz Podgorice i Finance iz Ljubljane.

Pored gosta sa Kosova, u studiju „A“ TV Pink BH, večeras od 22 sata istaknute ličnosti iz političkog života BiH, Kosova i Srbije diskutovat će o temi: „Šta je Kosovo Bosni i Hercegovini?!“

BiH gubi milion eura mjesečno zbog viza za Kosovo. Od prošle godine, kada je Kosovo recipročno uvelo vize građanima BiH, procjena je da bh. privreda gubi milion eura svakog mjeseca. Prema podacima kosovske Agencije za statistiku, u junu 2014. roba iz BiH činila je 3,3 posto ukupnog kosovskog uvoza. Godinu dana kasnije, značajan pad – 2,7 postotaka. U istom periodu Srbija je povećala udio u uvozu robe sa 13,3 na 13,6 posto. I dok traje normalizacija odnosa Beograda i Prištine, zbog protivljenja političara iz Republike Srpske, BiH ne priznaje ni Kosovo ni kosovske pasoše. Šta je Kosovo BiH?

Ne propustite novo izdanje „Zabranjenog Foruma“, večeras od 22 sata u programu TV Pink BH.