Premier liga: Petarda Arsenala, City na koljenima, United lider!

349

premijer-liga(57)

Fudbaleri Tottenhama pobjedili su posle preokreta Manchester City sa 4:1, United preuzeo čelnu poziciju, het trik Sancheza za Tobdžije, Newcastle vodio 2:0 protiv Chelsea pa spašavao bod.

Tottenham je savladao izabranike Manuela Pellegrinija prvi put od sezone 2012/13. Cityu je ovo drugi uzastopni poraz posle neuspjeha protiv West Hama prošle nedelje.

Strijelci za Totenham bili su Dier u 45,  Alderweireld u 50, Kane u 61. i  Lamela u 79. minutu, dok je strijelac jedinog gola za City bio  De Bruyne u 25. minutu.

Izgledalo je da će City i iz ovog duela sa Tottenhamom izaći kao pobjednik, pošto je vodstvom gostima donio De Bruyne, rutinskim šutom sa oko desetak metara nakon sjajno proslijeđene lopte Yaya Tourea.

Valja dodati kako je nekoliko golova palo iz očeglednog ofsajda, ali u Premier ligi sudijama zbog toga neće “sjeći glave”. Ipak, posle pola sata dominacije gostiju.Tottenham kao da je dobio krila.

Prvo je u 45,. minutu udarcem sa oko 30 metara izjednačio Dier, da bi se kanonada nastavila u drugom poluvremenu, naročito pošto je u 56. minutu bio zamenjen Toure. Vodstvo domaćem timu donio je u 50.minutu glavom Alderweireld, a na 3:1 povećao je 11 minuta kasnije Kean tako što je loptu odbijenu od prečke efektno smjestio u mrežu Kabaljera.

Posljednji udarac za pobjedu nokautom Tottenhama izveo je Lamela u 79. minutu, posle malog šou programa pred golom Citya.

Southampton je lako došao do druge pobjede u prvenstvu. Arsenal je petardirao Leicester, het trik je postigao Sanchez, a Peter Čech je činio čuda pred mrežom Tobdžija.

West Ham, koji je već imao nekoliko velikih skalpova od starta Premier lige, jedva se spasio poraza kod kuće. Kujate je pogodio u nadoknadi vremena za 2:2. Manchester United je Crne mačke načeo u 45+4 golom Depaya, a već u 46. minutu golom Rooneya i Mate u 90. zapečaćen je trijumf i izbijanje na čelo engleske lige.

Newcastle je bio na pragu prve ovosezonske pobjede. Ipak, šampion Chelsea se spasio u posljednjih deset minuta. Prvo je mrežu Svraka zatresao Ramires u 79, a potom i Willian u 87, a onda je tim Josea Mourinha imao i priliku za pobedu, ali… Naš reprezentativac Asmir Begović branio je svih 90 minuta.

 

Rezultati sedmog kola:

Tottenham 4 – 1 Manchester City

Leicester 2 – 5 Arsenal

Liverpool 3 – 2 Aston Villa

Manchester United 3 – 0 Sunderland

Stoke City 2 – 1 Bournemouth

Southampton 3 – 1 Swansea

West Ham 2 – 2 Norwich

Newcastle 2 – 2 Chelsea

Wataford 0 – 1 Palace

 Ponedjeljak:

WBA – Everton 21:00 sati

Tabela nakon 7. kola:

tab(42)