Gile ,,demolirao“ Hadžiće

2386

Po slobodnoj procjeni novinarske ekipe portala e-turneja.com preko 10.000 građana općine Hadžići uživalo je u pjesmama mladih talentovanih pjevača narodne muzike. Građane općine Hadžići u sklopu kulturne  manifestacije ,,Hadžićko ljeto 2015“ prethodne večeri zabavljali su Adnan Mršo,Ajša Kapetanović, Harun Mehmedagić, a kao zvijezda večeri pojavio se Amar Jašarspahić Gile.

Prvi na veliku hadžićku pozornicu, koja je postavljena na malonogometnom stadionu Osnovne škole ,,6.mart“ izašao je Harun Mehmedagić koji je svoj nastup počeo sa pjesmom Željka Samardžića ,,Nikome ni reč“. Nakon otpjevanog bloka pjesama na scenu je izašla mlada Ajša Kapetanović, koja je publiku ostavila bez teksta sa sjajnim izvedbama narodnih pjesama.

Oko 21:45 sati, na veliku hadžićku pozornicu izašao je Amar Jašarspahić Gile. ,,Kralj meraka“,  ,,Emina“, ,,Nije ovo moje noć“, ,,Kafanska pjevačica“… samo su neki od hitova koje je ovaj fenomenalni pjevač izvanrednih vokalnih sposobnosti otpjevao mnogobrojnoj publici. Uvijek nasmijan, svojim emotivnim pjevanjem  ovaj mladić  je  osvojio hadžićku publiku, koja je pjevala u glas brojne hitove. Gile je još jednom pokazao da je odličan šoumen i pjevač koji zna da napravi na nastupu ekstra atmosferu.

Građani općine Hadžići u sklopu kulturne manifestacije ,,Hadžićko ljeto 2015“ moći će još da uživaju u rock festivalu ,,New Wave“ koji svake godine donese tri nova benda na bh estradno nebo. U revijalnom programu ovog festivala nastupit će Frenki, Erogene zone i Poćko&new primitives. Festival se održava u subotu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AtsLDY0uUt0

https://www.youtube.com/watch?v=VbG1DUXYPqg

https://www.youtube.com/watch?v=6pOSc4so_bE

Novinar: Maid Đelilović

Foto/video: Edal Prosound i Općina Hadžići