MJESEC DANA BIO VAN SEBE: Haris Berković , Lukas me je iščupao iz depresije

5573

Haris Berković i dalje pamti prošlu godinu kada je mislio da se više nikada neće baviti pjevanjem.

10968324_900556389974772_6339492519866925101_n_800x533

Naime prošle sezone takmičenja za Zvezde Granda niko iz žirija nije mu pružio podršku osim Ace Lukasa , te je vjerovao da mu se cijeli svijet srušio.

– Došao sam do drugog kruga , a onda sam ispao. Mislio sam da mi je sve srušeno i da ne mogu dalje, jer ipak je to bio moj san – započinje priču Haris Berković i nastavlja: – Šaban, Snežana i Zorica dali su mi negativne komentare uz opaske da to nije to, da je bila ravna linija pjevanja… I bili su u pravu jer sam izabrao loše pjesme. Poslije sam dugo razmišljao o svemu. Međutim iako sam znao da sam kriv, bio mije srušen san!

Mjesec dana je trajala moja depresija, pokušavao sam da skrenem misli, da nastavim dalje , ali uvijek sam se vraćao na to kako nisam uspio i kako nisam omogućio sebi dalji prolazak.

Ipak pozitivni komentari Ace Lukasa su me podigli. Jedino je on prepoznao moj talenat, pa sam isključivo zavaljući njegovim riječima uspio da se trgnem i nastavim da se borim. Nastavio sam ubrzo da nastupam i da pjevam po kafanama i klubovima. Iako nisam prošao dalje , počeo sam dobro da radim i da uzimam i po 300, 400 eura za noć.

E onda sam riješio da se ponovo prijavim za Zvezde Granda i pokažem svima šta znam. Imao sam i momente kada sam se sam kod kuće snimao kako pjevam. Sve sam to kačio na Youtube samo da pokažem ljudima da znam da pjevam i da vide ono što radim.

Upornost, trud i rad su se ipak isplatili, i sad je sve kao san. Ne mogu da vjerujem da sam pobjednik, da sam dobio stan i CD na poklon. Rekao sam već produkciji Granda da želim da moje pjesme podsjećaju na pjesme Saše Matića i Harisa Džinovića – završava Haris.

ZABRANJENO PREUZIMANJE CIJELE ILI DIJELA VIJESTI I FOTOGRAFIJE !