Tako se to radi: Plavi sa Grbavice nagradili navijače koji su ih bodrili u Budimpešti

439

Fudbaleri Željezničara u četvrtak će na Koševu (18 sati) ugostiti Ferencvaroš u revanš susretu drugog pretkola Evropske lige, a Plavi su jučer trenirali na Grabvici.

Stručni štab predvođen Milomirom Odovićem na raspolaganju je imao sve fudbalere, koji će konkurisati za susret sa tofejnim mađarskim timom u kojem će naš najtrofejniji klub braniti gol prednosti iz prvog meča (1:0).

Na nama je da odigramo još jednu dobru utakmicu. Pobjedom u Budimpešti stekli smo određene šanse, a sada je na nama da pokušamo osigurati prolaz u treće pretkolo. Igrači su svjesni važnosti ove utakmice i pristup mora biti na visokom nivou kako bismo pružili kvalitetniji nastup u odnosu na prvi meč – kazao je Milomir Odović, piše Faktor.

Plavi su u prvom dueli taktički odigrali besprijekorno, a za to zasluge pripadaju i treneru Želje.

Najzaslužniji za dobar rezultat su igrači. Ali, ne treba praviti euforiju. Raduje me da su imali snage na pravi način odgovoriti igri protivnika. Nadam se istom pristupu i u revanšu. Ako bude tako sigurno ćemo imati veće šanse za eliminaciju Mađara – naglasio je Odović.

Željezničar će posljednji trening uoči susreta protiv Ferencvaroša imati danas od 20 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” .

Inače,  uprava premijerligaša sa Grbavice odlučila je da svim onim koji su bili u Budimpešti dodijeli besplatne karte za južnu tribinu za susret sa Ferencvarošom koji se igra u četvrtak na Koševu.

Kako bismo se zahvalili i barem jednim dijelom odužili navijačima koji su nas svojom podrškom nosili do pobjede u Budimpešti, FK Željezničar je odlučio da svi navijači koji su kupili ulaznicu za susret između Ferencvaroša i Željezničara dobiju besplatne ulaznice za južnu tribinu – saopštili su iz FK Željezničar.

 Maid Đelilović / e-turneja / Faktor.ba