LONCI I POKLOPCI na OBN TV

487

DSC_9400_800x530

Za Vjeku Kramera nema predaha ni ovog toplog ljeta. Dok sprema uveliko novi projekt koji od jeseni starta u programu OBN TV Vjeko sprema i kilinarski show „Lonci i Poklopci“. U emisiji koja je na programu OBN TV u nedjelju 26.07.2015.

Kramer će pripremati ukusnu savijaču od sira koja nije klasična savijača koju smo mi naučili da jedemo, pripremat će i talijansku piletinu, zelenu salatu s cous cousoc i ukusni a zdravi shake od krastavaca koji je idealan kao osvježenje u ovim vrelim danima.
Llonci i poklopci su i ove nedjelje na programu OBN TV od 12 sati.

SAVIJAČA OD SIRA

½ gk jufke
2 jajeta
250 g sira
1 puding od vanilije
1 velika žlica gustina
200 g šećera
1 mahuna vanilje
100 g grožđica
čašica ruma
50g šećera u prahu

Skuhati puding tako da u mlijeko dodamo više šećera, sjemenke iz mahune vanilije, a žlicu gustina umješamo u prah pudinga tako da kuhani puding bude jako gust. Kremu od sira napraviti tako da u kuhani, ohlađeni, puding od vanilije umješamo sir, jaja, 100g šećera. Za to vrijeme grožđice namočimo u rumu pa ih umješamo u kremu od sira i vanilije. Uzimamo po tri lista jufke za jednu štrudlu, nauljimo svaku i onda treću premažemo kremom od sira. Zarolamo savijači i pečemo oko pola sata na 180ᵒC. Poslužimo posuto šećerom u prahu.

TALIJANSKA PILETINA

1 kg pilećih batkova
2 crvena luka
3-4 crvene paprike
3-4 češnja češnjaka
1 konzerva pelata
1 konzerva graha
2-3 svježe rajčice
100 g krušnih mrvica
100 g parmezana
1 čaša bijelog vina
Vegeta za piletinu

Pileće batkove i nadbatke začiniti Vegetom za piletinu i ostaviti da se mariniraju oko 2h. Na malo ulja popržiti meso sa svih strana da porumeni pa ga odvojiti na poseban tanjur. Na ostatku uljapopržiti crvni luk i crvenu papriku sječene na rezance. Kada omekšaju dodati pelate iz konzerve te svježu rajčicu sječenu na kockice. Začinit vegetom s češnjakom,svježim usitnjenim češnjakom i vinom, pa prokuhati još 2 min. Dodati preprženu piletinu i ocjeđeni grah. Pred posluživanje umak zgusnuti prezlom i ribanim parmezanom. Ako želite jelo u tom trenutku možete i zapeći u pećnici.

ZELENA SALATA S COUS COUSOC

200 g cous cousa
Vegeta povrtni temeljac
zelena salata
1 rajčica
1 paprika
1 krastavac
1 mrkva
Olitalia ulje
limunov sok
2-3 češnja češnjaka
kopar, menta, peršunov list
Vegeta za salatu

Skuhati cous cous na povrtnom temeljcu. Rajčicu , papriku i krastavac isjeći na kockice. Mrkvu nasjeći na tanke prutiće. Pomješati povrće sa razabranim ohlađenim cous cousom. Salatu začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, usitnjenim češnjakom, koprom, peršunovim listom i mentom.

SHAKE OD KRASTAVACA

2 krastavca
2-3 češnja češnjaka
1 l jogurta
kopar
sol i papar

Češnjak očistiti i sitno nasjeckati. Krastavce oprati i ako su gorki oguliti ako su mladi samo nasjeći na komadiće i izmiksati sve sastojke u blenderu. Možete poslužiti u tanjurima ili u čašama, ovisno o tome želite li ga konzumirati kao napitak ili hladnu juhu.