Monstruozno: Svijet zgrožen snimkom ubistva 13-godišnjeg dječaka

1494

Grupa muškaraca je optužila Samiul Alama Rajana za krađu rikše prije nego što su ga ubili na autobuskoj stanici u Sylhetu, nakon čega su objavili na Facebooku video snimak ubistva.

ss

Policija traga za grupom muškaraca u Bangladešu koji su pretukli na smrt 13-godišnjeg dječaka te postavili video snimak mučenja.

Jedan muškarac je već uhapšen pod sumnjom ubistva, a drugi je zadržan na ispitivanju, prenosi Dhaka Tribune.

Snimak smrti dječaka, koji se velikom brzinom proširio u Bangladešu, prikazuje kako grupa muškaraca skoro pola sata tuče 13-godišnjaka.

Upozorenje: Kompletan video snimak nije objavljen, ali mnogi će i ovaj dio snimka smatrati previše uznemirujućim.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9StkXX3ayhs

Rajanu su vezali ruke iza leđa te su ga tukli metalnom šipkom dok ga jedan od napadača vukao za kosu.

Dok je 13-godišnji dječak plakao i molio za milost mogao se čuti smijeh jednog od napadača.

Dječaka su tjerali da izgovori svoje ime te da prizna da je ukrao rikšu i oda one koji su uključeni u krađu, prenosi bdnews24, kako bi objavili snimak da “cijeli svijet vidi”.

Kada je Rajan zatražio vodu nakon što su ga kontinuirano tukli 16 minuta, napadač mu je rekao da pije sopstveni znoj.

Nakon što su ga odvezali i natjerali da hoda, jedan od napadača je rekao: “Njegove su kosti očigledno nedodirljive, tucite ga više.”

Postmortum analiza ukazuje na to je uzrok dječakove smrti krvarenje u mozgu. Nađeno je više od 60 povreda na njegovom tijelu, rekli su zvaničnici za bdnews24.

Jedan osumnjičeni, 22-godišnji Muhit Alam,je uhapšen nakon što je, prema policijskom izvještaju, uhvaćen na dan ubistva dok je pokušavao baciti Rajanovo tijelo.

Dječakovi roditelji su saznali za njegovu smrt nakon što su otišli u policiju da prijave nestanak. Insistirali su na tome da njihov sin nije lopov.

Rajanov otac, Sheikh Azizur Rahman, rekao je za Dhaka Tribune, da je njihov sin napustio školu kako bi izdržavao porodicu novcem od prodaje povrća.

Bangladeški mediji izvještavaju da su Muhit (22), njegov brat Kamrul Islam (24), Ali Haider (34) i Moyna Miah (45) osumnjičeni za ubistvo 13-godišnjeg dječaka.

Vjeruje se da su trojica u bijegu, dok je peti osumnjičeni, Ismail Hossai Ablus (32) zadržan na ispitivanju u vezi umiješanosti u zločin.

Novi.ba