UPOZNAJTE FINALISTE ZVEZDA GRANDA!

1028

Finalisti Zvezda Granda su: Biljana Sulimanović, Alen Hasanović, Biljana Marković, Semir Jahić, Belma Karšić, Harun Mehmedagić, Sead Hodžić, Filip Božinovski, Haris Berković, Naida Bešlagić, Tamara Dragić i Marina Stankić.

11402816_1673575512870742_1783009106314037550_n-710x597_600x505

Saznajte čime se bave, kakav im je muzički ukus. Otkrijte njihove najbolje osobine, mane i šta u slobodno vreme vole da rade. Pogledajte kako je izgledao njihov put do samog finala najgledanijeg muzičkog takmičenja u regionu.

Biljana Sulimanović dolazi iz Jakova, ima 18.godina i pohađa Muzičku školu. Solista je KUD “Srem” u Jakovu. Pogledajte kako je izgledao njen put do finala.

https://youtu.be/HnS-FO0ed4o

Alen Hasanović je iz Lažana kod Prilepa, ima 23 god. Kaže da je komunikativan, druželjubiv i jako uporan. Tremu ima samo kad pjeva pred žirijem. Ima više uzora, a to su: Toše Proseki, Zdravko Čolić i Dino Merlin. A ovako on pjeva: 

https://youtu.be/kwOq2ekbZYk

Biljana Marković dolazi iz Beograda i ima 23 god. Voli da pjeva i igra, a za sebe kaže da je snalažljiva i odgovorna. Ističe da nema mane i da joj je uzor Snežana Đurišić. Pogledajte kako pjeva:

https://youtu.be/8Wm_KIfncCk

Semir Jahić ima 28.godina i iz Srebrenika je. Apsolvent je na Muzičkoj akademiji. Za sebe kaže da je druželjubiv i priznaje da ima veliku tremu, ali samo dok se takmiči. Uzor mu je Šaban Šaulić čije pesme rado pjeva. Njegov put do finala je izgledao ovako:

https://youtu.be/4EAOy92MUHk

Belma Karšić je iz Sarajeva i ima 20 god. U slobodno vreme svira klavir, a za sebe kaže da je marljiva i iskrena. Mana joj je što je tvrdoglava,a volela bi da ima karijeru kao Ana Bekuta. Pogledajte kako pjeva:

https://youtu.be/LBscvANISrc

Harun Mehmedagić ima 20 godina i dolazi iz Breze. Ističe da je po prirodi veoma smiren, da najviše voli da pjeva i da svira, a idoli su mu Šaban Šaulić i Saša Matić. Ovako je izgledao njegov put do finala:

https://youtu.be/Gf_QPhERMzc

Sead Hodžić je iz Sarajeva i ima 27 god. Pored pevanja bavi se i biciklizmom. Priželjkuje karijeru Željka Joksimovića. Njegov put do finala je izgledao ovako:

https://youtu.be/78OTsh1QgbA

Filip Božinovski je iz Skoplja i ima 23 god. Završio je srednju Muzičku školu, a diplomirao na Fakultetu bezbednosti. Voli da svira klavijature, a uzor mu je Toše Proeski. Kaže da pored glasa, publiku osvaja i osmijehom. Pogledajte kako je došao do finala:

https://youtu.be/AuKy9_yxlH0

Haris Berković ima 21 god. i obožava sport i muziku. Kaže da je uporan i pošten, ali da mu je mana što je perfekcionista. Voleo bi da ima karijeru kao Saša Matić i Haris Džinović. Ovako pjeva Haris:

https://youtu.be/hOVtS6xYl3s

Naida Bešlagić dolazi iz Visokog, ima 22 godine. Za sebe kaže da je samouverena, ali i tvrdoglava. Idol joj je Marija Šerifović. Pogledajte kako je izgledao njen put do finala :

https://youtu.be/0wKC6eyV84I

Tamara Dragić ima 26.god. magistrirala je Muzičku pedagogiju na Fakultetu Muzičke umjetnosti. Nema hobi, ali voli da svaki slobodan trenutak iskoristi za putovanje. Voli da upoznaje različite kulture i običaje. Temelja, Srtpljiva, ali tvrdoglava. Pjevački uzori su joj Vanna, Nina Badrić. Poslušajte kako pjeva Tamara.

https://youtu.be/BPojRY_2H3w

Marina Stankić dolazi iz Beograda i ima 27 godina. Za sebe kaže da je komunikativna, emotivna i uporna. Obožava fotografiju i svaki slobodan trenutak koristi da fotografiše. Najviše voli da sluša Šabana Šaulića, Anu Bekutu, Snežanu Đurišić i Aleksandru Radović. Kako je došla do finala pogledajte u linku ispod.

https://youtu.be/DuLrKQFImNA