PRIZNALE:Zlatne djevojke na Evropskom prvenstvu ludovale uz pjesmu “Alkohol”!

343

Maya Berovic

Dobro je poznato da sportisti, što u krajnjem slučaju i ne kriju, obožavaju narodnu muziku.U današnje vrijeme bi se prije moglo reći modernu muziku, obzirom da većina pesama koje snimaju naši pjevači ne pripada pravom narodnom ritmu, nego više pop muzici.

Dokaz za ovo su i zlatne košarkašice iz Srbije, koje su u emisiji “Ami G Show” uživale uz pjesmu Maye Berović, a posebno su bile oduševljene pesmom “Alkohol”, koju je Maya prošle godine izvela na Pinkovom festivalu i koja je za kratko vrijeme postala veliki hit.

“Ja ne znam pjevača koji ne bi bio ponosan na činjenicu da tako uspješne djevojke vole njihovu pjesmu.Košarkašice su u emisiji priznale da im je pjesma Alkohol bila kao himna pred Evropsko prvenstvo i da su je slušali milion puta pred utakmice.Naravno da je to velika čast jednom pjevaču, a posebno ako se uzme obzir da tu pjesmu na nastupima pevam po nekoliko puta i zaista je veliki hit”-rekla nam je Maya.

Zlatne djevojke su na kraju emisije specijalno tražile od Maye da im tu pjesmu odpeva, pa su joj se u jednom trenutku pridružile na bini i zaigrale sa njom.