Uskoro na TV Pink BH: Nakon Zehre stiže turska serija „Mirna ulica“

1303

Televizija Pink BH nakon završetka serije „Zehra“  donosi najgledaniju tursku seriju „Mirna ulica“ (Peace Street – Huzur Sokaği) koja će pokazati ljubavnu priču između Feyze i Bilala.

Mirna ulica 1_800x451
Uloge tumače: Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk Gökhan Mete, Yeşim Salkım, Paşhan Yılmazel, Hakan Eratik, Fatma Karanfil

Običaji, tradicija i religija nasuprot savremenog svijeta i bogatstva

„Mirna ulica“ je priča o dvoje mladih ljudi čiji će različiti životi biti spojeni u jedan svijet, ali će se na tom putu oboje naći pred različitim iskušenjima.

Bilal je odrastao u religijskom i konzervativnom okrugu. Njegov otac je umro i brigu o njemu preuzima Hasan. Feyza je s druge strane bogata i razmažena djevojka koja je odrasla na postulatima savremenog i bogatog svijeta. Njih dvoje upisuju isti univerzitet i svoje afinitete grade na istom odsjeku. Feyzina drugarica Leyla potajno je zaljubljena u Bilala, ali se boji priznati ljubav. Feyza joj u šali i opkladi kaže da ako Leyla ne može da zavede Bilala ona će to uraditi i tako se ova mala igra pretvara u ljubavnu priču u kojoj će i Feyza i Bilal spoznati neke nove svjetonazore. Bilal više ne gleda Feyzu kao bogatu i razmaženu djevojku, a ona se počinje interesovati za religiju i tradiciju. Nekada moderna djevojka u ime ljubavi sada ponosno stoji na strani tradicije, ali ova odluka neće oduševiti njene prijatelje i porodicu. S druge strane Feyzinoj i Bilalovoj ljubavi na putu stoji i Sukran, Hasanova kći koja je zaljubljena u Bilala i u kojeg njen otac vidi potencijalnog supruga za svoju kćer. Da li će ljubav između Feyze i Bilala ujediniti različite svjetove saznajte ovog ljeta samo na televiziji Pink BH.