Zorica Brunclik otkrila zašto je napustila “Zvezde Granda”

28169

Zorica Brunclik više nije član žirija “Zvezda Granda”.

402746_zorica-brunclik-01rasfoto-masanori-josida_f

Pjevačica se danas na Fejsbuku obratila javnosti pismom u kojem je iznijela razloge njenog odlaska iz popularnog muzičkog šoua.

Prenosimo vam njen tekst u cjelosti:

– Dragi moji, ovim putem želim da saznate pravu istinu, zašto nisam više u Zvezdama Granda. Vi koji ste me podržavali i voleli u tom takmičenju zaslužujete da vam lično objasnim kao i kandidatima.

Prva situacija kada sam htela da napustim snimanje bila je kada je stručni ziri, kao i produkcijski, bio podeljen oko dva kandidata. Konkretno su u pitanju bili Elmedin Kadrispahić i Željko Đmura, a Saša je u momentu doneo odluku da bacanjem novčića po sistemu pismo-glava odluči koji kandidat ide dalje. Ja sam se usprotivila tome tako što sam momentalno htela da napustim žiri. Nisam želela da se kockam ničijom sudbinom, a u pitanju su mladi životi koji zaslužuju pravičnost. Uostalom, o tome su novine već pisale. Sve moje rasprave sa Sašom Popovićem u okviru emisije “Zvezde Granda” su bile prave, jer smo oboje zastupali svoje stavove. Nikakvih drugih svađa i nesuglasica koje niste videli nije ni bilo (što se tiče serijala Z.G.)

Drugi razlog zbog koga neću učestvovati u finalnim emisijama Zvezda Granda je uvođenje pravila da stručni žiri, pored pevanja, ocenjuje oblačenje kandidata i scenski nastup. Nisam kompetentna da ocenjujem nečije oblačenje jer mislim da je svako obukao ono šta ima i što je mogao da priušti sebi. Takođe, nisam kompetentna da ocenjujem scenski nastup jer sam ja svoju karijeru bazirala prvensveno na pevanju. Sebi ne mogu da dozvolim da ih ocenjujem u nečemu što je potpuno nevažno (po mom mišljenju) za kraj ovog takmičenja.

Mislim da ovi mladi ljudi sebe još pevački traže pod ovim suncem, i dodatni pritisak na njih je nehuman. To je jedina istina.

Kao i vi, i ja sam saznala iz novina da su mi već našli zamenu za ubuduće. Svima želim mnogo sreće, pre svega finalistima – neka najbolji pobedi – ali u pevanju.

Vaša Mica – Zorica Brunclik.