U 456. izdanju talk showa “Zabranjeni forum” Aleksandar Hršum i njegovi gosti govorit će o temi “ Šta znači politička elita?!“

430

forum_elite5_800x534

Politička elita u Bosni i Hercegovini, realno, nema ni snage ni kapaciteta da  se bavi suštinskim stvarima u državi: obrazovanjem, zdravstvom i privredom, niti promjenom političkog sistema kako bi se on učinio efikasnijim i ekonomičnijim, ali zato imaju elitistički pristup svemu oko sebe?!

Šta su temelji političkog elitizma u BiH?

Pojam elita prvobitno je značio i još uvijek znači najviši, najbolji, ili izvrstan, šta pojam elita danas znači u političkom smislu? Gosti emisije su Stjepan Mesić – bivši predsjednik Republike Hrvatske, Goran Svilanović – generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Tijana Cvjetičanin – koordinatorica istraživanja  na projektu “Istinomjer” i Adnan Huskić – politički analitičar.

Gošća rubrike „Briefing“ u Zabranjenom forumu biće Ana Radmilović, publicista i novinarka, kćerka srpske glumačke legende Zorana Radmilovića, koja je radom izgradila svoje mjesto na javnoj sceni, toliko upečatljivo da je mnogima možda i nespojivo da je to “Zoranova mala”. Objavila je već četiri živopisne knjige, dvije  posvećene ocu, a dvije ljudima s margine i njihovom antiherojskim osobinama.

Urednik i voditelj Aleksandar Hršum sa Anom je razgovarao u Beogradu o književnosti, medijima, politikama na Balkanu, ali i o nijenom ocu.

Talk Show koji gradi dijalog pogledajte u četvrtak, 28. maja od 22:00 sata u programu Pink BH televizije.