Pogledajte novi spot Mirze Šoljanina za pjesmu “Tamna strana”

418

Sa pjesmom „Tamna strana“ Mirza Šoljanin je prošle godine briljirao na Ohridskom festivalu. Pjesma autorice Lejle Terović dobila je nagradu za najbolji  tekst i osvojila 3. mjesto u ukupnom plasmanu  Ohridskog festivala. Za odličnu produkciju pjesme i još bolji aranžman pobrinuo se Arel Češljar.

mirzasoljanin1

Pjesma se pokazala izuzetno kvalitetnom i slušanom, pa je došao red da dobije i svoj video zapis.

U spotu, Mirza je sam, sjetan i okružen prazninom i dimom. Odabrana je crna boja, kao simbol tamne strane, a koja može simbolizirati i tugu, uzburkanu emociju i sjećanja koja ujedno pjesma priziva.

Ako još niste slušali „Tamnu stranu“ na radiju ili na Internetu, evo nekoliko stihova:

Ti sakrij tamnu stranu
ljubavi da se ne vidi
da ne pricaju i o tebi

Za nasu malu tajnu
svaku noc Boga zamoli
ista sudbina jos jednom
meni nek’ se dogodi

Mirza je svojim glasom uspio prenijeti osjećaje koje je tako lako pobuditi u svima koji dopuste da ih ova divna pjesma odvede na njihovu tamnu stranu koju rijetko svi mi otrkrivamo.

Ova pjesma mogla bi se uskoro naći i na Mirzinom drugom studijskom albumu koji je uveliko u priremi. Posjećamo Mirzin album prvjenac „Poljubi me“ izašao je 2011. godine te ponudio 8 iznimno kvalitetnih pjesama, koje su još uvijek aktuelne i rado slušane.

Možemo kazati da se  pjesmom Tamna strana, Mirza najviše približio emociji i atmosferi s prvog albuma. Poslije toga, Mirza je pokazao i svoju vedriju i energičniju stranu, pjesmama Odlazim, Lelo i Duše su se srele, koju je simio s Ninom Badrić te Ters Bosanka s kojom se predstavio na Turkoviziji 2013 godine zajedno sa grupom EFC.