Zašto je Denialu 08. maj najvažniji dan u životu?

375

Prije tačno godinu dana, 08. maja, promovisan je njegov album „Cijeli moj svijet“. Godinu dana kasnije, istog dana, Denial svim svojim fanovima odlučio pokloniti još jednu prekrasnu pjesmu naziva „Godine prolaze“.

image006

Nakon mnogobrojnih hitova koji su jedan za drugim osvajali top liste i rušili rekorde gledanosti na Youtubeu, Denial donosi jednu laganiju melodiju u baladi „Godine prolaze“.

Dok pjesme „Nema ljubavi dok je Bosne ne rodi“, Cijeli moj svijet“, „Zabranjeno pušenje“ „Nema vremena za tugu“, broje milijonske preglede na Youtubeu, novi singl će svojom melodijom i prekrasnom ljubavnom pričom zasigurno mnoge očarati i nastaviti u revijalnom tonu svojih prethodnika!

„Posebno sam vezan za 08. maj, jer taj dan objavili smo moj prvi album „Cijeli moj svijet“. I eto tačno godinu dana kasnije, na isti dan, promovišemo još jednu prekrasnu pjesmu „Godine prolaze“. Ima u tome puno simbolike, zato je 08. maj jedan od najvažnijih datuma u mom životu. Moram reći da mi je ovo najdraža pjesma do sada. Možda zbog toga što sam i sam učestvovao u njezinom kreiranju, zajedno sa Amilom i Mirzom. S druge strane, i spot je snimljen u gradu u kojem sam odrastao, Dom kulture je mjesto gdje sam imao svoj prvi nastup, a upravo tu su nastali kadrovi za spot „Godine prolaze“. Nadam se da će i publika prihvatiti pjesmu onako kako sam i ja. Sa puno emocija i ljubavi“, kazao nam je Denial.

Spot je realiziran u produkciji Hayat Production, snimljen je u Domu kulture u Kaknju. Osim Deniala, u spotu se pojavljuje i poznati bh. glumac Mirza Mušija, inače i Denijalov veliki prijatelj. Obzirom da jačinu poruke koju nosi pjesma, spot je vrlo jednostavan, ali ipak izvrsno osmišljen.

Stihove, muziku i aranžman nove pjesme potpisuje Mirza Huskić i Amil Lojo. U pozadini nove Denialove pjesme tužna je ljubavna priča, o prolaznosti života, ljubavima koje su prošle, a još uvijek ih nosimo u srcu.

Sve više ljudi u mladom pjevaču prepoznaje onu istinsku kvalitetu vokalne izvedbe koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim čemu je sigurno zaslužna i njegova prepoznatljiva melankolija i emocija u glasu. S druge strane ima raspon i neviđenu snagu što je glavni adut ovog perspektivnog pjevača.

Spot možete pogledati na oficijelnom youtube kanalu Hayat Production:

https://www.youtube.com/watch?v=6faS15mETmE