EKSKLUZIVNO ZA E-TURNEJA.COM: Marian Tirvi otkriva o muzičkim počecima , kako se prijavio na Zvezde Granda …

2204

Simpatični i talentirani Rumun , Marian Tirvi je od svog prvog pojavljivanja na Grandovoj sceni pokupio simpatije mnogobrojne publike. Žiri za njegove nastupe ima samo riječi hvale , za e-turneja.com portal ekskluzivno otkriva o svojim muzičkim počecima , kako se zapravo prijavio na Zvezde Granda i još mnogo toga možete pročitati u nastavku.

tirvi

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Muzikom sam počeo da se bavim u svojoj 16-oj godini. Na početku sam svirao klavijaturu , pa je to nekim svojim putem preraslo u pevanje i komponovanje pesama. Do sada sam uglavnom nastupao sa bendom, kao klavijaturista i drugi vokal . Tako da mogu da kažem da se pevanjem bavim 6-7 godina.

Ti si definitivno postao miljenik publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojio publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– Mislim da sam publiku pridobio svojom prirodnošću, jer sam na sceni ono što sam i u svom privatnom životu. Pozitiva, energičnost kao i ljubav prema muzici su takođe uticali na to da za jako kratko vreme privučem pažnju publike.

Kako si došao na ideju da se prijaviš na ZVEZDE GRANDA ?

– 2014. godine sam se prvi put prijavio za takmičenje “Zvezde Granda”. To je bilo jako spontano i neplanirano. U tom periodu kada se održavala audicija u Beogradu, imao sam planiran put u Švajcarsku, kod roditelja. Pre puta sam u par navrata razmišljao o samoj audiciji koja se održavala istog dana kada sam planirao da krenem na put. Međutim, ispostavilo se ili kako ja verujem – sticajem srećnih i čudnih okolnosti , sam let za Švajcarsku je bio odložen, tako da sam odputovao, ali na audiciju.

https://www.youtube.com/watch?v=YW3P99nqhbM

Oduševio si publiku, a i žiri , kakva su tvoja očekivanja na ZVEZDAMA GRANDA ?

– Za mene ovo takmičenje predstavlja jedno ogromno iskustvo i početak nekih novih životnih puteva. Težim ka što većem uspehu, naravno voleo bih da što duže ostanem u takmičenju i iz kruga u krug budem sve bolji i bolji.

Kako stižeš uskladiti obaveze, snimanje emisija, kako sada reaguje raja iz tvog grada, ali i iz drugih gradova kada te vidi na ulici ?

– Moram priznati da sada malo teže usklađujem svoje obaveze, ali se trudim da sve uradim na vreme.Ljudi me prepoznaju na ulici, upućuju lepe reči, komplimente i pohvale.Uglavnom me pitaju , gde mi je šešir.

Kakav je osjećaj kada stojiš pred žirijem i čekaš komentare? Da li ti laskaju pohvale, a kako prihvatiš kritike?

– Jako je teško izboriti se prvenstveno sa samim sobom na sceni, tako da je i teško kada stojiš pred žirijem i čekaš komentare.Naravno da mi laskaju pohvale, jer me čine sigurnijim, a što se tiče kritika, trudim se da uvažim svaku kritiku i prihvatim kao dobronameran savet.

https://www.youtube.com/watch?v=_N7S3dPi5xA

Šta misliš postoji li neko od tvojih kolega, takmičara ko bi bio spreman na gotovo sve da se domakne pobjede ?

– Smatram da ne poznajem dovoljno dobro svoje kolege sa kojima se takmičim, tako da nije kompetentno da odgovorim na ovo pitanje.

Da li se pribojavaš ako recimo postaneš prepoznatljivo ime muzičke scene tog svijeta, svijeta šoubiznisa u koji već lagano koračaš ? Ipak, nije to samo mikrofon u ruke i pjevati, to je itekako zanimljivo publici, no mediji bi mogli da se sem tvojih muzičkih kvaliteta zainteresuju i za tvoj privatni život ?

– Iskreno, ne bojim se sveta šoubiznisa, jer imam svoje principe kojih se pridržavam i kojih ću se uvek pridržavati. Trudiću se da maksimalno svoj privatni život odvojim od poslovnog.

https://www.youtube.com/watch?v=aAXSQN99RzA

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Divno je zabljavati publiku na nastupima. Imam dosta nastupa u skorijem periodu, uglavnom Rumunija – Temišvar, Švajcarska – Bern, i poneki nastup u Srbiji. Publika će detaljno biti obaveštena na mom facebook profilu, kao i stranici.

Pohvalno je da tvoj grad posjeduje ovako veliki talenat kao što si ti. Da li se smatraš dobrim promotorom svog grada?

– Smatram se dobrim promoterom svog grada u kojem trenutno boravim, ali i varošice u Rumuniji odakle zapravo dolazim.

Evo za kraj poruči nešto čitaocima e-turneja.com portala?

– Puno pozdravljam čitaoce portala e-turneja, kao i sve ljude koji me bodre i uz mene su od samog početka! Trudiću se da ne izneverim vaša očekivanja. Živeli!

https://www.youtube.com/watch?v=xZfHCf5qK5o

e-turneja.com/R.B