Druga sezona takmičenja ‘Vrući prsti’

481

Kompanije m:tel i LG po drugi put organizuju veliko takmičenje u brzom kucanju SMS poruka pod nazivom “Vrući prsti”, koje će tokom maja biti održano u nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine.

SMS takmicenje_454x600

U takmičenju mogu učestvovati svi zainteresovani korisnici m:tel-a koji imaju više od 15 godina, a prijave na takmičenje vrše se putem aplikacije “Vrući prsti” na zvaničnoj Facebok stranici kompanije m:tel, facebook.com/mtelbih. U prijavi je potrebno navesti navesti ime i prezime, godište učesnika, zatim u kojem od ponuđenih gradova korisnik želi da se takmiči, kao i kontakt e-mail i broj telefona.

Kompanija m:tel obezbijedila je telefone na kojima će se učesnici takmičiti, a najbrže i najspretnije kucače, kompanija LG će nagraditi vrhunskim smartfonima. Najbrži takmičar osvojiće telefon LG G3 S, drugoplasirani LG L80, a za treće mjesto nagrada će biti telefon LG L40.

Kvalifikacije će biti održane u sljedećim gradovima sa početkom u 18 časova:

  • 09.05. Banjaluka, Trg Krajine
  • 11.05. Tuzla, Soni Trg,
  • 12.05. Brčko, Trg mladih,
  • 13.05. Sarajevo, plato ispred BBI centra i
  • 14.05. Doboj, šetalište ispred Konzuma,
  • 15.05. Bijeljina, Trg Kralja Petra i Karađorđevića,
  • 16.05. Mostar, Španjolski trg,
  • 17.05. Trebinje, šetalište pod platanima

Nakon obilaska svih navedenih gradova, velika završnica i finalno takmičenja biće održano 23. maja na Trgu Krajine u Banjaluci.

 

Za one koji već sada žele da počnu vježbati kako bi bili spremni za takmičenje u Play Store prodavnici mogu pronaći i besplatno preuzeti aplikaciju “Vrući prsti”. Aplikacija “Vrući prsti” kompanija m:tel i LG omogućava vam da izmjerite koliko brzo kucate SMS poruke. Aplikacija “Vrući prsti” sadrži i listu svih aktuelnih takmičara koja je povezana sa društvenom mrežom Facebook, tako da u svakom trenutku možete da odmjerite snage sa svojim prijateljima ili članovima porodice.

 

Inače, brzo kucanje SMS poruka postalo je takmičarska disciplina kada je LG organizovao prvi svjetski turnir u brzom kucanju SMS poruka u SAD-u. Ovo popularno takmičenje održava se već godinama i skoro svake godine se obara rekord turnira. Mnogi takmičari nastoje osvojiti glavnu nagradu i istovremeno oboriti rekord postavljen u Ginisovoj knjizi rekorda.

 

Možda ste baš vi novi rekorder!

 

m:tel – imate prijatelje!