Vuk Drašković gost Zabranjenog foruma TV Pink BH

437

draskovic i hrsum

Vuk Drašković, književnik i predsjednik Srpskog pokreta obnove gostovat će u Briefingu talk showa “Zabranjeni forum” TV Pink BH.

U otvorenom intervjuu sa Aleksandrom Hršumom, urednikom TV Pink BH Drašković govori o smrti Jugoslavije i zločinima koji su pratili raspad te velike države. Smatra da se trenutno radi na falsifikovanju istorije prema kojoj srpska strana i Slobodan Milošević ne snose nikakvu krivicu za ubijanje nedužnih ljudi u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao ni za zločine koji su počinjeni u bivšoj državi.

Na pitanje šta danas znači priznati i oprostiti, Drašković odgovara da su najveći problem političke elite, književnici, mediji i sveštenstvo koje pogrešno edukuje narod, naročito mlade ljude.

U intervjuu za TV Pink BH govori o nezavisnosti Kosova, Miloradu Dodiku, Zoranu Đinđiću, ali i o Bosni i Hercegovini, te naglašava da će naša zemlja postati stabilna i mirna država tek kada se uspostave najbolji odnosi između Bošnjaka i Srba.

Intervju sa srpskim književnikom i političarem, poznatog po izuzetno burnoj i kontroverznoj karijeri pogledajte u četvrtak, 30. aprila od 22 sata u Briefingu emisije “Zabranjeni forum”.