Obilježena godišnjica Gimnazije Meša Selimović u Tuzli

404

mesa_800x600

Prigodnim programom, u Tuzli, danas, 24. aprila 2015. godine, svoju 116. godišnjicu obilježila je  Gimnazija Meša Selimović.

Profesori i učenici su, u okviru programa, obilježili i 105. godina od rođenja pisca Meše Selimovića.

Tim povodom danas je gimnaziju posjetio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, te položio cvijeće pred spomenik, podignut u znak sjećanja na velikana bosanskohercegovačke književnosti.

Direktorica gimnazije, Azra Gazibegović, gradonačelniku Imamoviću je uručila Zahvalnicu za nesebičan doprinos u realizaciji projekta pod nazivom Umjetnička galerija.

U prisustvu profesora i učenika, gradonačelnik Jasmin Imamović, je govorio o važnosti uticaja ove obrazovne ustanove na razvoj lokalne zajednice i BiH, te istakao vrijednost lika i djela Meše Selimovića. “Kao što se Frankfurt ponosi Geteom, ili kao što se Salzburg ponosi likom i djelom Mocarta, tako se i Tuzla može i treba ponositi djelima i likom Meše Selimovića, rekao je za kraj gradonačelnik Imamović.

Učenici, Kenan Hadžihasanović, predsjednik Vijeća srednjoškolaca Bosne i Hercegovine i Amir Mujačić, Predsjednik Vijeća učenika Gimnazije Meša Selimović, dobitnici Zahvalnice škole, svečano su otvorili Botaničku baštu u sklopu ove ustanove.