09/04/2015 - 14:19


Mtel podržao srednjoškolske poslovne ideje

 

Business Challenge 2015 20

Kompanija Mtel podržala je državno takmičenje srednjoškolaca „Poslovni izazov“, koje je održano 08.aprila 2015. godine u hotelu „Europa“ u Sarajevu, u okviru kojeg se 100 srednjoškolaca iz 48 bh. škola takmičilo za nagrade, ali i učešće u regionalnom takmičenju koje će biti održano krajem mjeseca u Crnoj Gori.

Organizator ovog takmičenja je „Munja“ inkubator društvenih inovacija, a mladi su tokom dvodnevnog druženja imali zadatak da riješe poslovni zadatak na temu iz polja ekologije, odnosno recikliranja. Ukupno dvadeset timova, sastavljenih od srednjoškolaca iz svih krajeva BiH, trebalo je uz pomoć mentora da osmisle dobru poslovnu ideju na zadatu temu, te da ju pretvore u poslovni plan koji su prezentovali stručnom žiriju, koji je ocjenjivao inovativnost, kreativnost, kvalitet poslovnog plana, prezentaciju, kao i timski duh.

Ideja ovog „Poslovnog izazova“ jeste da učenici razvijaju svijest o biznisu i preduzetništvu, kao i da usvoje vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, vještine prezentovanja, te da unapređuju vlastito samopouzdanje.

Na kraju takmičenja, portparol kompanije Mtel Milica Stojaković je pobjednicima uručila pet tableta za pet članova tima, kao poklon i podrška Mtela najboljima, odnosno onima koji će na daljem takmičenju predstavljati BiH na takmičenju u Crnoj Gori.

 
POVEZANO