TELERING: Gost Božo Vrećo

390

telering_Bozo Vreco_568_300

Gost Mate Đakovića ove nedjelje 12.04.2015. u emisiji Telering koja je na programu OBN TV u 14:25h je momak koji ima talenat, harizmu i čvrstu volju da se nametne međunarodnoj publici, Božo Vrećo. Muški i ženski princip pjevanja u slučaju Bože Vreće ujedinjen je u originalan stil.

Zbog transrodnosti na sceni porede ga često sa Končitom Vurst, koja je prošle godine pobijedila na Eurosongu. I Božo se, poput nje, šminka, ima dugu kosu i bradu, ali za razliku od Končite, koja voli dizajnersku odeću, frontmen Halke je sam svoj majstor i sve što nosi na sceni šije sam.

U zemlji u kojoj je ksenofobija i dalje oblik društveno-prihvatljivog ponašanja, Matin gost razbija predrasude i hrabro nameće drugačije standarde. Zahvaljujući sevdahu koji je dovoljno egzotičan da zaintrigira one koji ga ne poznaju, dovoljno tradicionalan da oko sebe okupi sve poštovaoce Balkanske muzike, a pritom dovoljno neistrošen da se u njemu ima šta novo reći  Boži se smiješi blistava karijera.

U razgovoru sa Matom Đakovićem Božo će otkriti do sada nepoznate informacije o sebi, svom odrastanju, načinu na koji prevazilazi mnogobrojne prepreke sa kojima se svakodnevno susreće,  planovima….

Kada je ovaj umjetnik nevjerovatnog talenta u pitanju otkriti će u razgovoru sa Matom Đakovićem ono što zanima mnoge a odnosi se na njegov plesni performans na sceni.

Ne propustite pogledati Telering u nedjelju 12.04.2015. u 14:25h!