INTERVJU: Igor Lazarević – Zahvaljujući stricu ušao sam u svijet muzike

1379

Igor Lazarević je mladi i talentirani dečko iz Smedereva koji je oduševio region kada se prvi put pojavio na Pinkovoj sceni.Iz emisije u emisiju on je sve bolji a žiri za njega svaki put iznova nema riječi.

U intervjuu za e-turneja portal Igor je otkrio od koga je naslijedio talenat za muziku,te kako od mnogobrojnih fanova na nastup mora dolaziti sa obezbjeđenjem.

igor

Igore, od kako smo te prvi put čuli na audiciji svi se pitamo kako jedna tako mlada osoba može tako zrelo da pjeva. Imaš li ti odgovor na ovo pitanje? Kada si shvatio da imaš talenat?

Hvala vam puno na tome. Mislim da je to zato što već dugo pevam, dosta radim na sebi i stalno se usavršavam. Od  kad znam za sebe obožavam muziku i gitaru. Ni moji roditelji ni ja nismo mnogo pažnje obraćali na pevanje već na sviranje gitare. Kada je trebalo da polažem prijemni za muzičku školu morao sam nešto i da otpevam i tu je sve počelo. Kažu da sam toliko bio dobar da sam mogao da biram kod kog profesora hoću da budem.

Da li te neko usmjerava, ideš li u muzičku školu?

Idem u srednju muzičku školu, instrumentalni odsek. Sviram gitaru. Što se pevanja tiče puno je njih učestvovalo i učestvuje u mom obrazovanju. Prvo je tu bio hor Čarolija iz Beograda, gde su mi prve pevačke korake pokazali Leontina, Marija Ničić i Biljana Brun. Kasnije sam učio od Kristine Kovač, Miloša Markovića, koji i sada vodi hor u kome pevam. Što se Pinkovih zvezdica tiče imam puno prijatelja koji mi pomažu. Plesni studio Ris u plesu  i scenskom nastupi, moj drug Kiza oko pevanja i mnogi drugi. Naravno roditelji su ti koji su stalno uz mene i koji su moj vetar u leđa, uvek.

Za koje muzičare / bendove možeš reći da su tvoji omiljeni?

– Ja slušam raznoliku muziku. Od pevača najviše volim Tošeta Proeskog, a od grupa Crvenu jabuku, Kerber, Plavi orkestar, Riblju Čorbu, Pilote, Metallica, Iron Maiden, Deep Purple, Whitesnake, Queen…

Da li si talenat za pjevanje naslijedio od nekoga iz porodice?

Čitava moja prodica je muzikalna, ali se jedino moj stric profesionalno bavi muzikom. Mislim da sam zahvaljujući njemu u muzic, on mi je prvi stavio gitaru u ruke.

Kako je biti dio takmičenja kao što su Pinkove Zvezdice ? Kako izgleda tvoj život u proteklih par mjeseci koliko sve ovo traje?

Moram da priznam da mi se pre početka takmičenja nije sviđala ideja da budem deo svega toga. Prijatelji i roditelji su me ubedili da bi to moglo da bude dobro za mene i bili su u pravu. Vrlo je naporno, ali predivno. Stalno se nešto priprema, radi na novim nastupima. Skoro da uopšte nemam slobodnog vremena. Ali sam puno naučio, upoznao mnogo novih drugara, tako da vredi, stvarno vredi biti deo ovog velikog šoua.

Kakvo je tvoje mišljenje o žiriju i ko je ti najdraži član žirija ?

Ne bih ja nikoga posebno izdvajao od članova žirija. Svako je specifičan na svoj način, pa su zato njihovi saveti još dragoceniji. Smatram svaku njihovu kritiku kao savet i želju da nam pomognu da budemo još bolji.

Sa kim se od takmičara najviše družiš?

– Imam puno prijatelja među zvezdicama. Svi su dobri, podržavamo jedni druge, ali i tugujemo zajedno kad neko ispadne. Najviše se družim sa Milicom Mamontov, Irinom Jeličić, Melanijom Milenković, Matejom Vukašinovićem zato što idemo zajedno na hor. Svakog vikenda smo zajedno.

Prepoznaju li te na ulicama, je li bilo iskustva sa tim?

O, to je sada baš izraženo. Kažu da si najmanje poznat u mestu odakle si, ali su sad počeli i u Smederevu da me zaustavlju da se slikamo, da mi pruže podršku. Na nastupima sada mora da postoji i obazbeđenje, jer je devojčica sve više i više. Sebe nazivaju “Lazarevićke” i obožavam ih, najbolje su.

I za kraj da li sebe vidiš kao pobjednika Pinkovih Zvezdica ?

Ne razmišljam o pobedi. Ima još stepenika koje treba preći do finala, a onda šta bude. Nek pobedi najbolji.

https://www.youtube.com/watch?v=fQ84BFGhY0k