BUNDESLIGA: Der Klassiker pripao Bayernu

269

bvb_fcb_1415_tramjubel_lewandowski_628

U 27. kolu momčad Jurgena Kloppa izgubila je novi Der Klassiker, a konačan rezultat postavio je njihov bivši igrač Poljak Robert Lewandowski jedinim golom na utakmici u 36. minuti, čime su Bavarci ostvarili veliku pobjedu na teškom gostovanju i sa ukupno 67 osvojenih bodova se nalaze na prvom mjestu Bundeslige sa 10 bodova više od drugoplasiranog Wolfsburga.

Ibiševićev Stuttgart upisao je novi poraz, ovoga puta na gostovanju kod sjajnog Wolfsburga sa konačnim rezultatom 3:1, te su tako i dalje ostali prikovani za dno ljestvice sa dva boda manje od HSV-a koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi.

Važnu pobjedu upisao je i Bayer Leverkusen. Bez Emira Spahića Apotekari su na domaćem terenu svladali HSV sa visokih 4:0, sa po dva gola Castra i Kiesslinga učvrstili 4. mjesto koje vodi u LP dogodine, dok je gostima iz Hamburga, koji se nalazi na 16. mjestu, preostala grčevita borba za opstanak.

SVI REZULTATI:

Bremen – Mainz 0:0 Frankfurt – Hannover 2:2 Freiburg – Koeln 1:0 Hoffenheim – Borussia (M) 1:4 Leverkusen – Hamburg SV 4:0 Wolfsburg – Stuttgart 3:1 Dortmund – Bayern 0:1