INTERVJU: Muhamed Mujić – Kao i svakom igraču i meni je SAN da zaigram za najjači državni tim

309

10995993_627249637407446_1640438046551695777_n
FK Sloboda drugi dio BH Telecom Premijer lige je startala odlično. Na Tušnju je sa visokih 4:0 savladan Travnik, da bi u 17. kolu odličnu utakmicu odigrali u Zenici (2:2) i odnijeli bod sa Bilinog polja.
U zadnjem susretu koji je odigran prije 13. dana na Tušnju Sloboda je u jednoj od boljih utakmica pokazala kvalitet i savladala sarajevski Olimpic sa 2:1.

U ova tri susreta standardni prvotimac Slobode i naš današnji gost na portalu e-turneja.com Muhamed Mujić je postigao 3 gola,čime je nagovijestio odlične partije u klubu.
Ovog vikenda Slobodu očekuje težak ispit u Širokom Brijegu kod istoimene ekipe.

Šta očekuješ od utakmice sa Širokim Brijegom?

-Mi idemo u Široki rasterećeno bez pritiska imat ćemo dobar teren za igru. Igrao sam već na Pecari ali šta god da bude neće biti katastrofa, u srijedu nas očekuje važna utakmica protiv Slavije gdje moramo pobijediti.

Kakva je sitacija na Tušnju u odnosu na jesen prošle godine, gdje ste dobro startali  pa kasnije posustali?

-Situacija u Slobodi je dosta promijenjena došli su novi provjereni igrači i sada je već druga priča, puno bolja igra a i rezultati sve pokazuju.
Prošle polusezone nismo imali kvalitetan tim koji može igrati neku ulogu u Premijer ligi
mada smo dobro startali ali poslije je to bilo loše

Da li vjeruješ više u ovu ekipu da možete nastaviti i pružati ovakve partije do kraja sezone?

-Mislim da ova ekipa ima mjesta i za vrh tabele ali najbitnije ove polusezone da što prije
izborimo opstanak da igramo rasterećeno do kraja bez pritiska

Možemo li se nadati da ćemo te i sljedeće sezone gledati na Tušnju u dresu Svetinje i kakve su ambicije?

-Ja se ne opterećujem šta će biti samnom sljedeće polusezone za mene je najvažnije da dam svoj maximum do kraja ove polusezone i da pokušam da igram dobro i da pomognem ekipi, a cilj kluba sljedeće sezone svakako će biti jurišanje na vrh tabele i prilika za izlazak u Evropu.

Mujić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Blistao je u U19 I U21 reprezentaciji a takođe je za vrijeme mandata Safeta Sušića bio na pripremama A reprezentacije.

Selektor Meša Baždarević prati našu Premijer ligu i redovno je na stadionima sa svojim saradnicima.  Kako ti na to gledaš kao igrač i da li se možda negdje potajno nadaš pozivu u A reprezentaciju?

-Drago mi je što selektor prati domaće prvenstvo mislim da ima kvaliteta i u našoj ligi za reprezentacije, što se mene tiče moje je da treniram i igram, ako selektor misli da sam potreban reprezentaciji pozvat će me , ali ne opterećujem se previše bitno je da dajem svoj maximum a poziv će doći samo ako budem dobro igrao i kvalitetno radio.