Plava boja – boja prijateljstva sa osobama sa autizmom

344

otvorena vrata plakat

Brojnim prijateljstvima sa udruženjima, centrima i aktivima koji se bave ljudskim pravima, kompanija m:tel je pridružila i prijateljstvo sa Udruženjem građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ“, organizatorom ovogodišnje manifestacije obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa autizmom. Ovaj dan uspostavljen je 2007. godine, kao doprinos poštovanja dostojanstva i ostvarenja prava osoba sa autizmom.

Ove godine, povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom Udruženje „Tvoja riječ“ organizovalo je petodnevni projekat sa nizom aktivnosti, poput održavanja javne tribine „Otvorena vrata“, prezentacije o autizmu, kreativnih radionica, kutka za roditelje, dijagnostika – stručni tretmani u cilju rane intervencije, kao i veliki koncert pod nazivom „Autizam govori srcem“, koji će biti održan 2. aprila 2015. godine u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u Banjaluci, na dan obilježavanja Dana osoba sa autizmom.

U okviru ove petodnevne manifestacije organizovano je i uručivanje priznanja volonterima i počasnim članovima Udruženja građana „Tvoja riječ“, kao i prodajna izložba suvenira u plavoj boji, boji autizma, i radova mališana sa autizmom. Takođe, u parku „Petar Kočić“ biće postavljen simbol lijepih želja – plavo srce, gdje građani i zvanice mogu da ubace poruku sa ispisanim željama, kao vid podrške porodicama osoba sa autizmom.

Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja nastoji podržati što više aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti o ovakvim i sličnim socijalnim grupama, kao i pomoći svim osjetljivim grupama da ostvare što bolji položaj u društvu.