Mtel dobitnik nagrade za doprinos razvoju društvene odgovornosti u 2014. godini

242

Kompanija Mtel je dobitnik Nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti koju dodjeljuje Privredna komora Republike Srpske.  Na završnoj ceremoniji manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi RS u 2014. godini“ održanoj 27. marta u Banjaluci, nagradu je u ime kompanije primio Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju.

Djordje Misic, Mtel dobitnik nagrade za CSR

Isticanjem humanosti kao vrijednosti u koju treba ulagati, m:tel već dugi niz godina vodi brigu o sredini u kojoj posluje. Posljednje poplave, koje su obilježile 2014. godinu, upravo to dokazuju. Kompanija m:tel je od prvog dana nepogode, sve svoje snage usmjerila na održavanje funkcionalnosti svih kapaciteta, kako bi opstala komunikacija koja je u tim trenucima značila život. Darujući novac, robu, usluge i stavljajući na raspolaganje svoju infrastrukturu za organizovanje rada hitnih službi i pomoći za ugrožene, kompanija je postala pokretačka snaga stvaranja humanog kruga ljudi  koji su imali jedan jedini cilj – pomoći.

 

Na kraju godine kompanija je još jednom dokazala humanost ulažući znatna sredstva za saniranje prostorija i kupovinu agregata za banjalučku hirurgiju.  Pomoći ranjivima, bolesnima, djeci, već je prepoznatljiv stav kompanije, koji potvrđuje njenu stratešku opredjeljenost da posluje društveno odgovorno.

Društvena odgovornost se, pored humanosti,  ogledala i u pokretanju akcija za podršku znanju poput akcije m:stipendije, u kojoj su stipendirani najbolji studenti elektrotehnike, akcije Škola 2.0 u kojoj se svim osnovnim školama poklanjaju internet sajtovi ili akcije za nagrađivanje domaćih kreatora mobilnih aplikacija.

Znanje je vrijednost u koju m:tel nesebično ulaže, ali  savjesno poslovanje potvrđuje i ulažući u sport, muziku, kulturu, kao i promovišući prave vrijednosti i dobra djela koja život čine ljepšim. Upravo Dobro djelo je naziv velike akcije kompanije m:tel u kojoj će opština u BiH sa najviše pojedinačnih dobrih djela dobiti novo dječije igralište.

m:tel – imate prijatelje!