DEJANA TALK SHOW: Dom je sreća najveća (Istočno Novo Sarajevo 3)

234

DOM_JE_SRECA_255X175

Dom je sreća najveća! I zaista je tako. Naravno, kada kažemo dom pritom ne mislimo samo na četiri zida i sve ono što je neophodno za život dostojan ljudskom biću.

Dom prvenstveno čini skladna, sretna porodica, čiji je svaki dan ukrašen ogromnom količinom ljubavi i osmijesima, uprkos svim nedaćama koje život sobom nosi. A takvih je u našoj zemlji zaista mnogo.

U okviru humanitarne akcije OBN TV „Dom je sreća najveća“ bit će dodjeljene tri kuće za tri bosanskohercegovačke porodice, kojima je dom prijeko potreban. Kuće će biti izgrađene u Varešu, Čapljini i Istočnom Novom Sarajevu.

Cilj akcije OBN TV je prvenstveno da usreći tri socijalno najugroženije porodice u našoj zemlji koje žive na marginama društva u siromaštvu, bez osnovnih sanitarnih uslova, tekuće vode, hrane i električne energije. Iako ništa od navedenog nemaju, oni ipak imaju dom.

Onaj dom o kojem smo govorili na samom početku. A da bi njihovi osmijesi bili još učestaliji potrebno im je tako malo – samo krov nad glavom, kako mnogi od njih kažu. Krov, koji će njihovu dječicu zaštiti od kiše, vjetra, hladnoće… Krov ispod kojeg će njihova ljubav tek da procvjeta.

Ove subote imat ćemo priliku upoznati još deset porodica koje su aplicirale za kuću koja će biti izgrađena na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Subotnje izdanje Dejana talk show-a u okviru kog se i realizuje humanitarna akcija je na programu OBN TV u subotu 14.03.2015. od 17:30h.

https://www.youtube.com/watch?v=0kmrsPeQkQA

U nedjeljnom izdanju dejana talk showa govorimo o problemu sa kojim se sve više suočavaju mladi, skolizi.

Neovisno o načinu nastanka, pojava skolioze kod djece i adolescenata predstavlja problem s kojim se teško nose i djeca i roditelji. Svake godine se na redovnim sistematskim pregledima ustanovi da sve veći broj djece ima deformitet kičme.

Razlozi nisu uvijek poznati ali se sa sigurnošću zna da nastaju već u najranijem uzrastu. Šta roditelji mogu da rade da bi pomogli svom detetu da se pravilno razvija saznajte u novom izdanju Dejana talk show-a koji je na programu OBN TV u nedjelju 15.03.2015. od 17:30 h!

VRIJEME EMITOVANJA:
SUBOTA (14.03.2015.) I NEDJELJA (15.03.2015.)

UREDNIK I VODITELJ: DEJANA ROSULJAŠ