Bayern se poigrao sa Šahtarom, deklasirali su ih 7:0

281

Šahtar je već u 3. minuti ostao s igračem manje i taj je detalj presudio pobjednika. Bayern se lako obračunao s brojčano inferiornim protivnikom, Srna i suigrači nisu imali šanse.

966502_heroa

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Šahtara praktički nije niti počela, a gosti su ostali s igračem manje. Već u 3. minuti utakmice Oleksandar Kučer grubo je startao u svom šesnaestercu na Mariju Götzeu. Škotski sudac William Collum bez razmišljanja sudi jedanaesterac, a Kučeru pokazuje izravni crveni karton! Najbrži je to crveni karton u povijesti Lige prvaka! Realno, utakmica je već tad bila riješena.

Thomas Müller je precizan s jedanaest metara, Bayern je već od 4. minute poveo 1:0. Priči je tu bio kraj, Bayern je krenuo svim snagama u napad, a Šahtar se povukao i pokušavao braniti. No protiv Bayerna je to nemoguće. Prilike su se redale, malo je ‘rutinu’ Bavaraca pokvario izlazak Arjana Robbena koji se požalio na ozljedu te je u 19. minuti napustio teren. Robben je do tada kreirao gotovo sve napade Bayerna, no i bez njega su domaćini nastavili u istom ritmu.

Šahtar je u igri držao sjajni vratar Pjatov koji je u nekoliko navrata ‘skidao’ gotovo nemoguće udarce Riberyja, Lewandowskog, Müllera… Obrana Šahtara pokleknula je u 34. minuti, nakon velike gužve u petercu najbolje se snašao Jerome Boateng i bez problema je zabio u nebranjenu mrežu. Bayern je od 34. minute poveo 2:0. Tada se nije činilo da bi Ukrajinci mogli stradati, no… Bavarski stroj nema milosti, doslovno melje sve pred sobom, a to je Šahtar najbolje osjetio u drugome dijelu utakmice.

Bilo je to jednosmjernih 45 minuta, Bayern je igrao, napadao u valovima, a Šahtar se očajnički pokušavao braniti. No ‘raspali’ su se već u 49. minuti kad za 3:0 zabija Franck Ribery. Tad se Bayernu ‘otvorilo’, a težeg poraza ukrajinsku je momčad spašavao izvrsni vratar Pjatov. Do kraja utakmice redom su zabijali – za 4:0 u 52. minuti Müller, za 5:0 Badstuber u 63. minuti, za 6:0 Lewandowski u 75., a izvrsnu je partiju golom za konačnih 7:0 u 87. minuti okrunio Mario Götze.

Realno, Bayern bi ovu utakmicu dobio i bez da je Kučer isključen već u 3. minuti utakmice. Ovako su Bavarci apsolutno dominirali, Šahtar se nije niti vidio. Bayern je imao 74 posto posjeda lopte, pucali su 25 puta prema Pjatovu, od toga je 13 lopti išlo u okvir gola! Šahtar? Triput su Srnini suigrači pokušali zaprijetiti, no niti jedna lopta nije išla u okvir Neuerova gola!

Bayern ide u četvrtfinale Lige prvaka, Šahtaru preostaje da vida rane nakon ovog teškog, da ne kažemo katastrofalnog, poraza… Ovaj će debakl dugo pamtiti.