INTERVJU: Andrijana Stojanović – Zvezda se postaje dugogodišnjim trudom i radom

530

Na našem portalu smo ugostili Andrijanu Stojanović učesnicu muzičkog takmičenja Pinkove zvezde.

Andrijana je za naš portal otkrila kako su tekli njeni prvi koraci u muzici,kako se prijavila na audiciju za Pinkove zvezde i još mnogo toga možete pročitati u nastavku.

a1

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Tako je, pevanjem se bavim od malih nogu. Nisam završila muzičku školu ali sam sa svega 12 godina postala član dečijeg crkvenog hora “ Branko”, gde mi se glas i razvio, čiji sam član i dan danas . Moj prvi veliki nastup bio je na dečijem takmičenju “ Čarolija”. Nakon toga, kad sam već malo odrasla, prijavljivala sam se na razne audicije ( Ja imam talenat, Prvi glas Srbije, X factor) ali nisam prolazila. Moram da napomenem da jedan od faktora zbog čega nisam prolazila jeste i to što nisam imala podršku majke i njen potpis pa kao maloletno lice i nisam mogla da ostvarim neki uspeh bez toga. Njeno razmišljanje je tada bilo da nisam dovoljno dobra da se bavim pevanjem, već da treba da završim školu i fakultet , da taj posao nije za mene, što me, kaošto vidite i nije sprečilo. Jako sam ponosna na sebe što sam uprkos tome došla do ovde, iako sam sad već punoletna, ali što kao mala nisam odustala bez obzira na to što nisam imala majčinu podršku iako mi je bila jako potrebna.

Ti si definitivno postala miljenica publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojila publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– Ne smatram da sam postala miljenica publike, već da na facebook profilu imam puno prijatelja i rodbine koji mi daju podršku u svemu što radim. Za fanove je još uvek rano, ne smatram sebe zvezdom, za sada sam samo takmičar Pinkovih Zvezda, a zvezda ću postati dugogodišnjim trudom i radom.

Kako si došla na ideju da se prijaviš na PINKOVE ZVEZDE ?

– Moja prijava za takmicčnje Pinkove Zvezde je sasvim spontana. Sećam se baš, bila je nedelja, neko prelepo vreme, izašla sa drugaricama da popijem kafu i u centru grada ugledala veliku gužvu ispred jedne televizije. Upitala sam se šta se dešava , kad je naišao drug koji se prijavio i pitao me da li jesam i ja. Rekla sam mu da nisam i pitala ga li su prijave na licu mesta. Odgovorio mi je da jesu tim sam ja otišla, prijavila se ali se , iskreno da Vam kažem, nisam nešto nadala da ću proći.

Oduševila si publiku, a i žiri , kakva su tvoja očekivanja na Pinkovim zvezdama ?

– Ne znam da li sam oduševila publiku, nadam se da im se dopao moj način pevanja i nastupi na takmičenju i trudiću se da budem još bolja i da opravdam trenutni plasman. Želim i boriću se da budem što duže u takmičenju ali se ne nadam pobedi jer ima puno dobrih pevača, konkurencija je velika.

Možda je prerano govoriti o tome, no očekuješ li ulazak u finale ?

– Ne očekujem ulazak u finale zbog puno dobrih pevača, koji se već dugo profesionalno bave pevanjem, mlada sam i ima dana za megdana.

Kako stižeš uskladiti obaveze, snimanje emisija, kako sada reaguje raja iz tvog grada, ali i iz drugih gradova kada te vidi na ulici ?

– Za sada sve postižem. Studiram, dajem ispite, vežbam sa bendom, radim, snimam emisije i za sada sve ide kako treba. Trudim se da ne zapostavim studije zbog takmičenja, jer mi je cilj da završim fakultet a želja da se bavim pevanjem. Što se tiče ljudi, uglavnom me zaustave , pohvale moj izgled i nastup, što je meni dovoljan vetar u leđa da nastavim dalje što bolje.

a2

Kakav je osjećaj kada stojiš pred žirijem i čekaš komentare? Da li ti laskaju pohvale, a kako prihvatiš kritike?

– Iskreno, uvek imam jako veliku tremu kada sam na sceni koju ću morati da iskorenim do sledećeg nastupa. Pohvale mi znače, nisam baš sigurna u svoje pevanje baš iz razloga koji sam navela na početku, a kritike prihvatam i uvek rado poslušam savete koje mi daju, jer smatram da su oni velike zvezde sa velikom karijerom iza sebe i da mogu od njih dosta toga da naučim.

Šta misliš postoji li neko od tvojih kolega, takmičara ko bi bio spreman na gotovo sve da se domakne pobjede ?

– Ne znam, nisam upoznala sve takmičare i smatram da svi imamo isti cilj, da što dalje doguramo i napravimo sebi neku karijeru.

Da li se pribojavaš ako recimo postaneš prepoznatljivo ime muzičke scene tog svijeta, svijeta šoubiznisa u koji već lagano koračaš ? Ipak, nije to samo mikrofon u ruke i pjevati, to je itekako zanimljivo publici, no mediji bi mogli da se sem tvojih muzičkih kvaliteta zainteresuju i za tvoj privatni život ?

– Naravno da se bojim iz razloga zato što novinari više puta iznose neistine o svim zvezdama, (naravno to pravi velike tiraže, nemam ništa protiv toga) onog trenutka kada budu izneli pravu istinu o svakom pevaču neću se plašiti jer se moj privatni život trenutno svodi na takmičenje i studiranje.

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Divno je videti ljude kako se vesele i uživaju u mom nastupu i jako sam srećna kada mi u toku svirke ili nakon svirke priđu i pohvale celokupno veče. Što se tiče svirki generalno, radim svega par meseci ali pošto sam perfekcionista, trudim se da sve zvuči kako treba ali i da zabavim masu i samim tim svaka svirka je sve bolja.

Pohvalno je da tvoj grad posjeduje ovako veliki talenat kao što si ti. Da li se smatraš dobrim promotorom svog grada?

– U mom gradu ima puno mladih talenata , trenutno smo nas nekolicina u žiži interesovanjai smatram da smo dobri promoteri svog grada.

I za kraj poruka za sve naše vjerne čitaoce !

– Nikad ne odustajte od svojih snova! Radite na sebi i verujte u ono što jako želite. Pratite Pinkove Zvezde, subotom od 21h, garantujem Vam dobar provod.