LIGA PRVAKA NA OBN: BAYER 04 LEVERKUSEN VS ATLETICO MADRID uz Mešu Baždarevića

230

thumb460_66994_unnamed

Bayer Leverkusen domaćin je aktualnom prvaku Španjolske, koji u posljednje vrijeme igra u vrlo promjenjivoj formi.

To je prigoda domaćinu da Maria Mandžukića i društvo dočekaju motivirani za rezultat koji daje šansu u uzvratu na Vicente Calderonu. Emir Spahić bi trebao igrati od prve minute, tako da i publika u BiH može vidjeti dio čarolije bivšeg kapetana.

Atletico stalno posrće u borbi za prvaka Španjolske, pa bi im to mogao biti dodatni motiv za Ligu prvaka, gdje su prošle godine igrali i finale. Napadači su im raspoloženi, ali problemi se javljaju u obrani. Bayer igra u lošijoj formi nego prije pauze i sada ima šansu dokazati da ambicije o kojim agovore nisu samo slovo na papiru.

Gost večeri je Mehmed Baždarević legenda Želježničara sa kojim je igrao polufinale UEFA KUPA, 229 nastupa i 22 pogodka, igrač francuskih prvoligaša Sošoa 308/20 i FC Nimesa.

Za ex YU je igrao od 1983. do 1992. godine i odigrao 54 utakmice, sa U-21 ex YU bio je prvak Evrope 1979. Najbolji igrač Ex YU 1986 i najbolji igrač francuske lige 1989. Prvi kapiten BIH reprezentacije za koju je odigrao 11 utakmica.

Baždarević je danas aktuelni selektor nogometne reprezentacije BIH, u razgovoru sa našim gostom saznat ćemo kako odvesti naš tim na EP u Francusku 2016. gdje je omiljen, to je i dodatni razlog da i ove srijede od 20 sati budete uz OBN TV