INTERVJU: Husein Hodžić – “Imam ljubav, ali kome da je dam?!”

506

I ovaj put vam predstavljam jednog uspješnog mladog Travničanina, Huseina Hodžića, koji je svoje mjesto pod nebom našao pod okriljem muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“, koje se emituje na televiziji „Hayat“.

Nažalost, današnja različita reality i talent takmičenja proizvela su mnogobrojne „wanna be“ zvijezde željne instant slave, međutim kvalitet i uporan rad ipak izdvajaju onu pravu dugotrajnu zvijezdu. Iako naizgled, skroman i samozatajan, ovaj mladić nakon kratkog upoznavanja odiše vedrinom i stabilnim i realnim pogledima na život, znajući šta želi, a šta ne želi od njega.

Vjeruje u svoje snove i ne želi samo pet minuta slave, već kvalitetnu, dugu i uspješnu muzičku karijeru, koju će graditi upornim trudom i radom, a ne skandalima i senzacionalizmima. Sa Huseinom sam razgovarala o mnogim temama, a za vas sam izdvojila one najbitnije i najinteresantnije odgovore, koji naše čitatelje/ke posebno zanimaju.

H1

Huseine, ja sam te opisala u nekoliko rečenica , na osnovu utisaka nakon kratkog razgovora, a iako znam da je najteže govoriti sam o sebi, ja te molim da se ipak našim čitateljima predstaviš u tri riječi koje te najbolje opisuju .

Komunikativan, ambiciozan i perspektivan.

Iako znam da je poprilično kliše i izlizano pitanje, ali obzirom da vjerujem da ima još uvijek onih koji ne znaju, kaži nam kada se kod tebe rodila ljubav za muzikom i da li je neko ustvari zaslužan što si tu gdje jesi?

Ljubav za muzikom kod mene se javila u šestom razredu, kada je nastavnik Eldin primjetio da imam nekog potencijala i talenta, on je zaslužan za ovo gdje sam sad.

Trenutno te javnost najbolje upoznala kroz takmičenje „ZMBT“, je li to ustvari tvoje prvo javno nastupanje ili imaš iza sebe određenih nastupa? Odrađuješ li gaže i koliko ustvari treba tvojim prijateljima da te nagovore da ih počastiš pjesmom na dernecima?

Pa i prije takmicenja ZMBT imao sam dosta nastupa ovdje u Travniku po klubovima, a koliko mi treba da me nagovore prijatelji da ih počastim pjesmom? Pa ne treba im puno dadnu 10, 20 KM i ja to odradim. (kroz smijeh nam je rekao Husein)

Koliko te tvoji Travničani, obzirom da je opće poznato da su oni gordi i da se posebno diče svojim gradom i ličnostima, podržavaju na tvome putu i ko ti je ustvari najveće podrška u životu?

Već sam i prije izjavljivao da me moj grad nije podržao i većina ljudi ovdje u Travniku njih i ne zna da se takmičim, pošto u jednom dijelu Travnika nema prijema Hayat televizije, tako da ne znaju, a vjerovatno i da znaju me ne bih podržali.Najveća podrška u životu su mi moji roditelji definitvno, i prijatelj Harun.

Obično se tokom perioda odrastanja i sazrijevanja smjenjuju različiti i mnogobrojni muzički uzori u životu, žanrovi i stilovi, da li je i kod tebe ista situacija, ili si ti ustvari doslijedan nekom određenom uzoru i u kojem muzičkom pravcu ustvari najviše uživaš?

Ja za sebe mogu reći da sam čistokrvni narodnjak, uzor mi je Šerif Konjević.

Da li postoji još nešto što te čini sretnim u životu, pored muzike i pjevanja, u čemu očigledno najviše uživaš? Određeni hobi ili nešto drugo?

Pored muzike bavim se fudbalom i to je ono još nešto u čemu uživam.

Huseine, koliko ti je učešće na takmičenju „ZMBT“ ustvari pomoglo, a koliko odmoglo? 8.Šta nam možeš kazati o članovima žirija „ZMBT“, da li su njihove ocjene i omentari realni, koliko vam pomažu njihovi savjeti i da li se izdavaju određeni miljenici žirija?

Učešće u ZMBT mi i nije nešto pomoglo, radim onoliko koliko sam radio i prije.A, odmoglo mi je dosta što ne mogu da odradim neke svirke koje sam radio prije, al’ eto završit će se i to brzo i idemo dalje.

S kojim učesnicima takmičenja „ZMBT“najradije provodiš vrijeme, a ko ti se najmanje dopada i da li postoje određeni klanovi ili ste svi za jednog, jedan za sve?

Ocjene nisu realne, komentari isto tako, a savjeti ? Ja koji usvojim njihov savjet na njemu poradim, ali oni odmah vade nešto drugo da ne valja i tako to ide kod njih.Imaju određeni miljenici žirija, ali ih ne bih izdvajao.Najviše vremena provodim s Nailom, Samirom i Muharemom.

Koja su tvoja očekivanja od ovog takmičenja i koji ti je ustvari cilj, te smatraš li da možeš doći do finala i zvijezda biti baš ti ? I šta planiraš dalje, nakon takmičenja, postoje li određene naznake za snimanje pjesme spota?

Moja očekivanja od ovog showa nisu nešto velika, cilj mi jeste doći do finala mada je to sada teško jer je konkurencija velika.Ali ja vjerujem u sebe i mislim da mogu i da imam potencijala kao što je i žiri već jednom rekao.Poslije takmičenja naravno da imam u planu snimiti svoju pjesmu.

I na kraju, ne smijemo ostati dužni brojnim čitateljkama našeg portala , a da te ne pitam koja pjesma najbolje opisuje tvoj ljubavni status?

Pjesma koja opisuje moj ljubavni status“ Imam ljubav, ali kome da je dam“.

https://www.youtube.com/watch?v=yC4X3e0P9eM

Autor: E.Đelilbašić
Foto: M.Halep