17/02/2015 - 22:22


INTERVJU: Adis Škaljo- “Ciljajte prema mjesecu! Čak i ako ga promašite, završit ćete među zvijezdama!”

 

Ostalo je sasvim malo vremena do završetka show-a “Zvijezda možeš biti ti’’, i mnogi već odavno imaju svoje favorite, te slute pobjednike.

Jedan od potencijalnih pobjednika je definitivno momak koji svakim svojim nastupom uspije zasjeniti sve ostale. O njegovim glasovnim sposobnostima se pričalo, priča i pričat će, a on je Adis Škaljo!

Njegovoj mnogobrojnoj publici i vjernim fanovima, portal  ‘’E-turneja’’ poklanja esksluzivan intervju.

10383961_10153129432184078_2164354157600778826_n

Za početak, želim da ti se zahvalim što si našao slobodnog vremena za mene, zbilja mi je čast.

Nema na čemu, zaista. Zadovoljstvo je moje, hvala vam na tome.

Obzirom da je svaki tvoj nastup popraćen oduševljenjem, zanima me koliko sedmčino posvetiš vremena vježbi za nastup?

Prije svega, hvala na divnim uvodnim riječima. Iskreno kako kada, obzirom na obaveze koje sam imao bilo je nastupa čijoj se pripremi i nisam mogao posvetiti dovoljno, čime se ne ponosim. Sada kada je tempo života malo sporiji, a obaveze na show-u sve veće, trudim da to bude po par sati svaki dan.

Pjesme biraš sam, ili?

Da, većinom. Mada podrška i prijedlozi pri izboru pjesme od strane prijatelja i momaka iz benda također dobro dođe i bude ispoštovana.

Svaku pjesmu na scenu izneseš tako emotivno, da se mnogi naježe ili čak zaplaču. U čemu je tajna, da li pjevaš sa posvetom?

Ne, nema posvete. Pjevam iz srca i dozvolim da ljubav prema ovome što radim izađe na vidjelo. Muziku volim i osjećam, pa se to valjda i vidi. Scena je jedino mjesto kojim koračam sigurno, hrabro i smjelo. To je moj život.

Šta ti najviše smeta u cjelokupnoj realizaciji, i planu ovog show-a?

Iskreno nemam zamjerki, baš naprotiv. Obzirom da nas je mnogo moram vam priznati da sam i prijatno iznenađen kako to sve dobro funkcioniše. Ono što je najbitnije je to da imamo neizmjernu podršku i svu potrebnu pomoć od strane organizatora show-a.

Kako ti se sviđa ujedinjenje? Da li je po tvom mišljenju bolje bilo u grupama, ili ipak sad?

Ujedinjenje je definitivno nešto što je mene lično jako obradovalo, jedva sam čekao. U nekoliko navrata sam se i našalio da mi je produkcija poklonila i najbolji poklon za rođendan. Grupe su bile dobra uvertira svega što se dešava sada i daje ovom show-u epitet najboljeg u regionu!

Do sada sam imala priliku shvatiti da izuzetno poštujes žiri, i da cijeniš njihovo stručno mišljenje. Je li ti ipak nečije mišljenje posebno značajno, ili ih sve gledaš jednakim očima?

Zaista cijenim mišljenje svih ponaosob, bez favoriziranja ijednog člana. Stručnost i iskustvo su ono što ih krasi, te ih mnogo cijenim kao takve.

Da li si pratio ovaj show i ranije? Možeš li mi uporediti svoja očekivanja tada, i realnost?

Nisam, nažalost bio sam okupiran poslom i obavezama, radio vikendima i nisam bio u mogućnosti pratiti. Tako da nisam baš kompetentan za odgovoriti na ovo pitanje.

Sa ove tačke gledišta, tvoje mjesto u velikom finalu je zagarantovano. Možeš li pretpostaviti ko će se takmičiti s tobom tu noć?

Hvala jer tako mislite. Stvarno ne znam, par puta smo svi zajedno komentarisali i razgovarali na ovu temu te shvatili da je definitivno sve tako neizvjesno, rano je govoriti o tome jer se svi se sve više trude, napreduju i rade na tome da svaki nastup bude bolji od prethodnog.

S kim od kolega si tokom ovih mjeseci stekao najbolji odnos?

Slađa Hodžić, Haris Mujević i Edin Nalović su definitivno prijatelji koje sam stekao tokom show-a, i do sada moj najveći uspjeh u show-u. Stalno me podsjećaju na šinjenicu da postoji život i poslije show-a, te da su prijatelji veliko bogatstvo i da još uvijek postoje dobri ljudi.

Sigurna sam da mnoge djevojke, ljubiteljice tvoga glasa zanima i tvoj ljubavni status. Da li je srce Adisa Škaljo zauzeto?

Uz dužno poštovanje prema vama, vašim čitateljima i onima koji me vole i podržavaju tokom učešća u show-u ZMBT, ova pitanja ne spadaju u kategoriju pitanja na koja rado odgovaram pa ću vas još malo ostaviti u neizvjesnosti jer smatram da to nije od velike važnosti za sve ono što se trenutno dešava.

Hvala ti mnogo na ugodnom razgovoru Adise. Za kraj, možeš ostaviti neku poruku za svoje mnogobrojne fanove, a naše čitatelje.

Prije svega hvala vam na ukazanom povjerenju, interesovanju i odvojenom vremenu. Vašim čitateljima bih poručio da prate vaš portal, ne zaborave njegovati prave vrijednosti -ljubav, dom i iskrenost.

Zahvalio bih se svima na podršci koju mi pružaju tokom show-a i ono što uvijek volim dodati za kraj je ono što mene vodi kroz život, a to je : “Ciljajte prema mjesecu! Čak i ako ga promašite, završit ćete među zvijezdama!

Razgovarala: Elma Dautović/E-TURNEJA.COM

 
POVEZANO

Nema povezanih vijesti!