LIGA PRVAKA: SCHALKE – REAL MADRID na OBN-u

239

thumb460_66544_unnamed

Nakon dva mjeseca pauze nastavlja se sezona u Ligi prvaka. U programu OBN TV u srijedu 18.02.2015. OD 20:35H prenosi okršaj aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida i Schalkea, trenutno šestoplasiranog tima Bundeslige.

Ova dva tima odmjerila su snage u istoj fazi takmičenja i prošle sezone i tada je Real sa laganih 1:6 slavio u Gelsenkirchenu. U kombinovanom sastavu Kraljevski klub je u Madridu ostvario trijumf od 3:1.

Kako najavljuju iz Madrida, bez obzira na sve, ni ove sezone opuštanja ne smije biti, jer njemački tim jedva čeka priliku za osvetu.

https://www.youtube.com/watch?v=lUBRh85bVhc

Ne propustite ovaj zanimljivi meč i još zanimljivije goste – komentatore. Gost večeri je Vahidin Musemić – centarfor, legenda Sarajeva sa kojim je bio prvak države, iza njega su 163 nastupa i 73 pogotka.

Zatim Francuskog prvoligaša i brenda FC Nice, kluba sa najviše simpatizera uz PSG. Za bivšu Jugoslaviju je igrao na Evropskom Prvenstvu u Italiji i osvojio 2. mjesto, u timu sa Osimom, Đajićem, Belinom, Holcerom…

U ukupno 17 utakmica postigao je 9 pogodaka. Musemić je uvijek bio ljubimac navijača. Željeli su ga u svojim redovima Dinamo, Zvijezda, Partizan ali ostao je vjeran prvoj ljubavi FK Sarajevu.