Emina Đelilbašić: “Dan zaljubljenih”!

246

eeks

Danas nam je 14. Februar, u narodu poznat kao „Dan zaljubljenih“ ili Valentinovo!

Ako ste ljubitelji crvene boje, mašnica, ružica, plišanih igračaka to sve možete vidjeti ovih dana po trgovima izloženo, u raznim prodavnicama.Ljudi se spremaju za nešto?Spremaju se voljeti? Samo taj dan? Ili?

Svi dobro znamo, da je u godini 365 dana, koliki mozgovi trebamo biti, da od tih 365 dana dopustimo sebi da nam neko samo taj dan pruža toliku pažnju, obasipa nas kojekakvim poklonima, koje ni njemu samom ništa ne znače, osim što zna da taj dan mora pokloniti!

 

Danas smo svjedoci raznih ljubavnih priča sa dobrim i lošim krajem. Malo je onih koji se nisu susreli sa riječju „zamazivanje očiju“. Eh, to je u biti i ovaj dan!

Ko ne voli biti voljen? Ne vjerujem da ima neko ko to ne voli, iskreno ljubav je zasigurno jedan vjetar u leđa bez obzira kojim poslom se bavite, šta radite, znati da vas neko voli i cijeni je zasigurno veliko zadovoljstvo.No, međutim kvalitetna ljubav koja traje cijele godine, a ne samo ovog dana.

Šta treba danas vas voljeti, sutradan možda vas nazvati ili ne nazvati..Možda ga u gradu vidiš s nekom drugom/im, al’ bitan je skupocjeni poklon od famoznog 14.februara!

Iskreno grozim se ljubavi na taj dan, riječi, jer sve nekako osjećam da je lažno i ružno, više volim kad mi neko  primjera radi 19.maja kaže lijepe riječi, nego za ovaj dan. Tada bi se svi sigurnije trebali osjećati!

Na kraju ove kratke kolumne poručila bih iskreno i od srca svim đentlmenima koji će kupiti  nešto „ženi ili djevojci „  i obradovati je na ovaj popularni „DAN ZALJUBLJENIH“, da čisto onako sa razmišljanjem ne zaborave i svoju vlastitu ženu!