Da li ženama “pada vrijednost” sa godinama?

604
Tiktokerka Senada Mizimović Senči veoma je aktivna na društvenim mrežama, gdje redovno sa prijateljima diskutuje o raznim temama.
Tako je bilo i ovog puta, kada je Senči , između ostalog, govorila o sampouzdanju, a jednog njenog prijatelja zanimalo je i kako na pravi način preći preko negativni komentara?
Posto sam ja komunikativna i voljela bih nekad nekom pokazati drugu stranu, stvarno pokušam da popričam sa osobom koja negativno komentariše al ako se uspostavi da to nije “kalibar” koji bi to shvatio onda mu odgovoriš sa Da u pravu si… kroz “smijeh” nam je izjavila Senada.
Ono što će ženu stariju od 50 godina uistinu proljepšati je prije svega njezino prihvaćanje vlastite dobi, umjesto pokušaja da izgleda mlađe. Jedan od najvećih mitova je da žene u tim godinama nemaju potrebu izgledati lijepo i sa stilom.Današnje društvo, koliko god da je s jedne strane napredovalo, i dalje je prepuno konzervativnih predrasuda pa se tako već pomalo i kulturološki žene starije od 50 godina smatraju nevidljivim, opuštenim i neseksualnim bićima.Samim time, okolina često vjeruje da im ljepota i vlastita senzualnost ne znače ništa, jer one više nisu dio svijeta mode i umjetnosti. S druge strane, u tome nas opovrgavaju brojni primjeri koje ne susrećemo samo na crvenim tepisima, nego i na ulicama i u lokalnim dućanima.Nekako ostanemo iznenađeni kada vidimo dotjeranu 55-godišnjakinju u suknji i finim kožnim salonkama usred bijela dana.

 

 

 

 

 

 

Također, takav prizor smatramo značajnijim modnim istupom nego 40 godina mlađu osobu u trendovskim trapericama.Jedan od razloga zašto starijim ženama ne treba trendovska odjeća da izgledaju dobro je taj što imaju više samopouzdanja i svijesti o sebi pa je i odjeća odraz karaktera s kojim se stapa u cjelinu ostavljajući snažan dojam.Mnogo je žena koje nisu zadovoljne same sa sobom i sa svojim izgledom.Ne možete vratiti vrijeme i ne možete ponovo izgledati kao da vam je dvadeset, ali možete prihvatiti sebe, svoje godine i uživati u njima. Žena treba da bude lijepa bez obzira na godine u kojima se nalazi!